Sommeravslutning? Her er redningen

Det er høysesong for sommeravslutninger og langpannekaker. En av disse 10 oppskriftene vil garanter falle i smak.

Alle har opplevd det: Lappen nederst i skolesekken med beskjed om at det skal leveres en kake, ferdig pyntet, morgenen etter, til sommeravslutningen. Da er det godt å ha en oppskriftssamling som denne å velge fra.

Lettvint og godt

Disse enkle kakeoppskriftene er perfekte også når det gjelder dugnad, kakelotterier, fotballcuper og hagefester.

Her finner du enda flere kaker

Felles for alle er at de er lette å lage og transportere og ikke minst gode.

Amerikanske brownies

Antall porsjoner

20-24

Ingredienser

Deig:
220 g mørk kokesjokolade
2 ss smør
2 store egg
1¼ dl hassel- eller valnøttkjerner
½ ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
 

Fyll:
1 pakke kremost (naturell)
1 ss smør
½ dl sukker
1 egg
1 ss hvetemel
½ ts vaniljesukker
½ ts bakepulver

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 grader. Dekk en langpanne med bakepapir.

Smelt smør og sjokolade over vannbad. Ta bollen opp av vannet og avkjøl litt før ett og ett egg piskes lett inn.

Hakk nøttene og bland med det tørre.

Bland alt sammen til en deig.  

Rør alle ingrediensene til fyllet godt sammen.

Fordel så litt over halvparten av deigen i formen.

Fordel deretter fyllet oppå deigen i formen.

Til slutt legger du resten av deigen på toppen i klatter. Dra så en gaffel gjennom deigen slik at den blir lett marmorert.

Stek kaken på nederste rille i ca. 25 min. Den skal være litt klissete inni, men det skal ikke feste seg deig på en kniv eller pinne når den er ferdig stekt.

Løft kaken over på rist og avkjøl litt før den skjæres i firkanter.

Sendt inn av

Foto: iStock Photo

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ingefærkake med ostekrem

Antall porsjoner

12

Ingredienser

2 stk egg
90 g brunt sukker
120 g lys sirup
90 g smør
2½ dl melk
250 g hvetemel
½ ts garam masala
1½ ts malt ingefær
1 ts natron
90 g kremost naturell
185 g melis
1 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til luftig og stiv eggedosis.

Ha smør og sirup i en kjele og varm det opp forsiktig til det smelter. Tilsett melk for å avkjøle blandingen.

Tilsett melk/smørblandingen i eggedosisen under forsiktig omrøring.

Bland hvetemel, krydder og natron og sikt det inn i røren under forsiktig omrøring med en slikkepott.

Hell røren over i en kakeform/liten langpanne (22 x 32 cm) med bakepapir i bunnen.

Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 25 minutter. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Ha kremost, melis og sitronsaft i en bolle og visp det sammen til en luftig krem. Avkjøl kaken før fyllet smøres på.

Sendt inn av

Foto: Eva Brænd

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Eplekake

Ingredienser

125 g smør
125 g sukker
125 g hvetemel
2 egg
1 ts bakepulver
4 epler
12 mandler
2 ss sukker
½ ts malt kanel

Fremgangsmåte

Smør, sukker, mel og bakepulver smuldres sammen. Rør i sammenpiskede egg.

Deigen fordeles over i en smurt, rund kakeform. Rens og del eplene i båter som legges tett over deigen.

Dryss over hakkede mandler, sukker og eventuelt kanel. Stekes i ca. 30 minutter ved 200 grader.

Eplekake serveres varm, lunken eller kald. Pisket krem eller rømme, is eller vaniljesaus er deilig ved siden av.

Sendt inn av

Foto: Inkognito

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Glutenfri eplekake

Antall porsjoner

10

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

3 dl fin glutenfri melblanding
1 ts husk
2 dl sukker
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
150 g smør eller margarin
2 egg
1 dl melk eller kulturmelk
Fyll:
2 syrlige epler
½ dl sukker
1-2 ts malt kanel
smør eller margarin
revet kokos eller strøbrød

Fremgangsmåte

Legg alle de tørre ingrediensene i bollen til food processoren. Skjær matfettet i små terninger og tilsett dem. Start maskinen og la den gå til alt er godt blandet. Tilsett eggene og la maskinen gå til det er blitt en glatt røre.

Tilsett melken gjennom matrøret mot slutten av bearbeidingen.

Smør en rund kakeform på ca 1 ½ liter eller en liten langpanne. Strø den med kokos eller strøbrød. Fyll deigen i formen.

Skrell eplene og fjern kjernehusene. Skjær dem i båter og legg dem i en plastpose. Tilsett sukker og kanel. Rist på posen slik at eplebåtene blir helt dekket av blandingen. Stikk eplebåtene ned i deigen.

Stek i nedre del av ovnen ved 175 C i 45-50 minutter. La kaken avkjøles en stund før den tas ut av formen.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Verdens beste

Ingredienser

Kakebunn:

150 g sukker
150 g smør/margarin
150 g hvetemel
5 eggeplommer
4 ss melk
1 ts bakepulver
 
Marengs:
5 eggehviter
200 g sukker
hakkede mandler
 
Fyll:
1 pk romfyll
2 2/1 dl kremfløte

Slik lager du romkrem

Fremgangsmåte

Rør sukker og smør lett og luftig. Tilsett så eggeplommene, hvetemel, melk og bakepulver. Kle den store langpannen m/bakepapir. Fordel deigen i ett jevnt lag utover. Pisk eggehviten til stivt skum med sukker, og bre marengsen over deigen i langpannen. Dryss over hakkede mandler.

Sett kaken inn i 180 grader. Stek til marengstoppen er gyllen. La kaken få avkjøles i langpannen. Lag romfyllet som angitt på pakken og rør det forsiktig sammen med stivpisket kremfløte. Del langpannekaken i to like deler og legg disse sammen med romkremen i et jevnt, tykt lag mellom.

Sendt inn av

Foto: iStockphot

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Lett og god krydderkake

Ingredienser

1 liter kefir
6 kopper sukker
1 pk rosiner
10 kopper mel
2 ts nellik
2 ts malt ingefær
4 ts malt kanel
4 ts natron pulver

Fremgangsmåte

1 liter kefir piskes godt. 6 kopper sukker piskes i. 1 hel pk rosiner haes i dette.

10 kopper mel, 2 ts nellik, 2 ts malt ingefær, 4 ts malt kanel, 4 ts natron pulver blandes, og vispes/røres godt inn i det våte. Røra helles i en godt smurt og melet langpanne. Settes inn i kald ovn. Sett temperaturen på 200 grader.

Kaken er ferdig etter ca 1 time (men sjekk likevel etter 45 min).

Deilig god kake om høsten og til jul. Holder seg også lenge myk. Dette er en svært gammel oppskrift.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer Matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Konfektkake i langpanne

Ingredienser

500 g mel
400/500 g sukker
300 g mykt smør
7 dl kefir
2 ts natron
1 ts salt
4 egg
2 dl kakao
1 ts bakepulver
2-4 ts vaniljesukker
Eventuell glasur
(kaken er faktisk meget god uten!) 500 g melis
kakao etter smak
ca 50 g mykt smør
3 ts vaniljesukker
kaffe

Fremgangsmåte

Rør smør og sukker litt og bland sammen. Rør kraftig i 2 minutter. Hell røren i en bakepapirkledd stor langpanne. Stek kaken ved 170 grader i 40-45 minutter. Avkjøl.
 
Glasur:
Bland sammen melis, smør, kakao, vaniljesukker og rør inn kaffe til glasuren blir passe tykk. Smør den utover kaken. La glasuren stivne og skjær så kaken opp i firkanter. Pynt gjerne med en sjokoladebit.

Sendt inn av

Foto: iStockphot

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Bærkake i liten langpanne

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

200 g smør
3 dl sukker
4 egg
1 dl melk
4 1/2 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1-2 dl bær (solbær, blåbær, bringebær, jordbær i terninger)

Fremgangsmåte

Pisk smør og sukker lyst og luftig. Rør inn ett og ett egg. Tilsett melken vekselsvis med mel iblandet bakepulver og vaniljesukker. Fordel røren i en bakepapirkledd, liten langpanne. Dryss over bærene (evt. frosne bær trenger ikke å tine først). Stek kaken ved 175 °C i 30-35 minutter. Dryss eventuelt melis over kaken når den er avkjølt. Kaken er svært saftig og smakfull. Den er også fin å fryse.

Sendt inn av

Foto: iStockphot

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ann Heges gulrotkake

Ingredienser

8 egg
6 dl sukker
6 dl hvetemel
2 ts salt
4 ts kanel
2 ts vaniljesukker
7 dl revne gulrøtter
2 ts bakepulver
2 dl soyaolje
 
Fyll:
200 g philadelphiaost
2 ts vaniljesukker
100 g smør
250 g melis

Fremgangsmåte

Egg og sukker røres til eggedosis. Hell i soyaolje, det tørre og til slutt revne gulrøtter. Fyllet: Alt røres sammen, smøres på når kaken er kald. Stekes ved 180 grader, midt i ovnen i langpanne.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals Matprat.no

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

En deig – to langpannekaker

Antall porsjoner

8

Ingredienser

3 dl hvetemel
3 dl sukker
100 g smør, smeltet
2 stk eple, revet
50 g kokosmasse
4 stk egg
½ ts salt
1 ts bakepulver
1 ts natron
2 ts malt kanel

Pynt:
4 ss mandelflak
1 ss melis og sølvkuler

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene i en bolle og bland alt godt sammen (bruk gjerne en foodprosessor).

Hell blandingen i en bakepapirkledt langpanne på ca 30 x 40 cm. Dryss mandelspon på halvparten av kaken og stek den i stekeovnen på 175 °C, ca 1 time. Avkjøl kaken på rist.

Del kaken i to like store deler, pynt den andre delen med sølvkuler og melis.

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Foto: Synøve Dreyer  Matprat.no

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen