Dagens rett

Smørbrød med urtemarinerte reker

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Gjør litt stas på restene etter helgens rekekos

Har du ikke rester, kan du fint bruke fryste reker. Eller annen sjømat.
25 Januar 2022 - 01:00

For urtesausen gjør også undere med rester etter kokt eller stekt fisk. 

Hva du bruker i urtesausen - for øvrig inspirert av en gammel kjenning som pesto - er opp til hva du har for hånden og hva du liker. Her er det lov å være fri og prøve seg fram.

For ekstra god smak: vær raus med majonesen, og lag den gjerne selv.

Slik lager du majones fra bunnen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Smørbrød med urtemarinerte reker

Smørbrød med urtemarinerte reker

Fremgangsmåte

Urtesausen:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus. Legg rekene i sausen og la de marinere så lenge du har tid, men ikke mer enn et par timer.

Smørbrød:
Rist eller stek brødskiver i litt olje og/eller smør i pannen. Smør på litt majones iblandet chilisaus på alle skivene. Legg på salatblad og agurk kuttet i terninger på halvparten. Hakk gressløk og dryss over. Legg på de marinerte rekene. Legg på den siste skiven og server. 

Tips:
De marinerte rekene kan også brukes i en salat.

Slik lager du majones fra bunnen

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Prøv eggerøre med ekstra mye smak som i Mexico
Dagens rett

Prøv eggerøre med ekstra mye smak som i Mexico

Eggerøre med mye smak er en populær frokostrett i Mexico. Som fint kan nytes til så vel lunsj som middag eller kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her