Drikke
Solide røverkjøp fra Portugal

Solide røverkjøp fra Portugal

Disse vinene er samtlige knallgode kjøp innen sine respektive prissjikt. Rimelige viner som også er veldig lagringsdyktige.
Aase E. Jacobsen
12 September 2012 - 07:00

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. JacobsenFoto: Gunnar Mjaugedal

Og det til tross for at de er signert A.A. Ferreira, eller Casa Ferreirinha som produsenten heter nå, som står bak legendariske Barca Velha og «lillebroren» Ferreirinha Reserva Especial.

Casa Ferreirinha Esteva 2010 (99290) byr på intet mindre enn fantastisk valuta for pengene. Druematerialet kommer fra eiendommen Quinta do Seixo, i Cima Corgo, nær Pinhão, et av Douros beste vinområder.

Mini-Barca

Quinta do Seixo har 72 hektar nordvendte vinmarker. Det sikrer god friskhet i den ferdige vinen som er en miks av druetypene tinta roriz, touriga franca, tinta barroca og touriga nacional. Den har derfor et veldig klassisk Douro-uttrykk med modne mørke bær, krydder, sigarkasse og teblader. En «mini-Barca» med andre ord. Som tåler minst 10 år.

Les mer om tørre røde fra Douro her

Casa Ferreirinha som eies av Sogrape siden 1987, har hele 520 hektar med vinmarker i det beste av Douro. Deriblant Quinta da Leda hvor Barca Velha lages. Quinta da Leda ligger lenger øst langs Douro-elven, i Vila Nova de Foz Côa, og her er det varmere og tørrere enn i Cima Corgo.

Casa Ferreirinha Papa Figos 2010 (99288) er Quinta da Ledas «billigvin», en sødmefylt og innsmigrende vin med virkelig godt lagringspotensial. Samt ikke minst Casa Ferreirinha Quinta da Leda 2009 (99286) selv som er en lekkerbisken med «Barca-potensial». Men til en helt annen pris. 300 kroner er latterlig billig for denne vinen.

Et annet konsept, men svært vellykket sådant er Casa Ferreirinha Vinha Grande 2009 (99289) som er en miks av viner fra de to underområdene, nok en elegant, kompleks og lagringsdyktig vin til en svært så gunstig pris.

En tredel av prisen

Alt dette er en formidabel forsmak og introduksjon til Casa Ferreirinhas toppviner som begge blir tilgjengelige fra november. Reserva Especial 1992 kommer som magnum til vanvittig gunstige 690 kroner. Det er 207 kroner billigere enn hva den kostet på spesialpolene da den var tilgjengelig der i 2010.

Les mer om klassifiseringen i Douro her

Barca Velha kommer i 2004-årgang til den nette pris av kroner 1200 og i et ytterst begrenset antall. Sist den var i Norge kostet den 800 kroner (1999-årgangen). Prisoppgangen er nøye knyttet til den eksplosive økningen i vininteresse og kjøpekraft på det brasilianske markedet. Der går 2004-utgaven for 3700 kroner – altså tre ganger prisen i Norge!
 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
 
 
 

Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

 
 

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her