Dagens rett

Sopp- og løksuppe

I dag kan du finne frem fangsten etter helgens sopptur - en velsmakende suppe får følge av en frisk hvitvin.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Sopp- og løksuppe

Tilberedningstid

35 minutter

Ingredienser

1 ss meierismør
400 g fersk sopp, i skiver
1 rødløk, hakket
1 purre, i skiver
2-3 ss fersk sopp
3 dl lettmelk
3 dl kyllingkraft evt. buljong ( vann + 1 terning)
1½ dl matfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Bruk gjerne skogsopp til denne retten.
 
Stek sopp, purre og løk i smør i 5-10 minutter. Dryss over mel og spe med melk og buljong. La suppen småkoke i ca. 5 minutter. Rør inn matfløte og smak til med salt og pepper.

Pynt med litt finhakket rødløk, persille og soppskiver på hver tallerken.

Server suppen varm med godt fersk brød til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Naturvinbar uten merkelapper

Bar Brutus er Norges kanskje første rendyrkete naturvinrestaurant med tilhørende tidsriktig grønnsaksdominert meny. Like etterlengtet for noen som provoserende for andre. Beliggenheten bak Botsen bidrar ellers med å utvide grensene for det urbane Oslo.  Les hele saken

Til toppen