Dagens rett

Ta en pause fra det fete: Kyllingfilet med smak av jul

Dagens middagsforslag er lettere enn tradisjonelle julretter, men har likevel mye julesmak. Prøv denne gode oppskriften.

Saftig mild kylling er noe alle liker. Det kan være en god grunn til å servere kylling nå midt i julefeiringen. Spesielt når den får litt julestemning som her.

Vi har mange flere lekre kyllingoppskrifter

Den største julemenyen på nett finner du her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Kyllingfilet med smak av jul

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

6 stk kyllingfileter
stk salt
0.5 ss hel pepper, miks gjerne flere typer
Kremet solbærsaus
1.5 dl vann
1 stk hønsebuljongterning
3 dl crème fraîche
1 dl fløte/matfløte
stk ¾ dl ublandet solbærsirup
2 ss soyasaus
6 stk knuste einerbær
1 ss frisk timian eller 1 ts tørket
stk kvernet pepper
Karamellisert rødløk
1 stk rødløk i ringer
1 dl rødvin
1 stk kanelstang
2 ss sukker
Duchessepoteter
500 g kokt sellerirot
1 kg kokte poteter
2 stk eggeplommer
stk revet muskat
stk salt og pepper
Tilbehør
1 stk fersk spinat, ca 250 g
250 g sjampinjong
200 g bacon i biter
3 stk sjalottløk, hakket
200 g rosenkål
200 g aspargesbønner

Fremgangsmåte

Rist hel pepper i en varm panne til de begynner å dufte og ryke lett. Sett til side til de er klade og knus pepperen i en morter.

Stek kyllingfiletene 3-4 minutter på hver side og dryss over salt og peppermiksen. La filetene hvile i pannen like lenge.

Solbærsaus:
Bland sammen alle ingrediensene til sausen i en kjele og kok opp. La sausen småkoke til den tykner. Smak eventuelt sausen til med mer krydder.
Rødløk:
Ha alle ingrediensene til karamelliserte rødløk i en panne og kok på middels varme til rødvinen er kokt helt inn.
Duchessepoteter:
Mos sammen sellerirot og poteter til duchessepoteter og rør inn eggeplommer, salt og pepper.

Sprøyt potetroser på en bakepapirkledd stekeplate. Stekes øverst i ovnen ved 200 grader i ca. 25 minutter.

Tilbehør:
Skyl spinaten og ta bort evt. grove stilker. Skjær soppen i biter og stek i litt olje over høy varme til det begynner å ta farge. Ha i baconet i biter og den hakkede sjalottløken og la surre med til det har tatt farge.

Vend inn spinaten rett før servering og smak til med litt salt og pepper.

Rens aspargesbønnene og rosenkålen og kok dem i godt saltet vann i 2-3 minutter.

Servering:
Server kyllingfilet på en seng av spinat, rosenkål, aspargesbønner, stekt sopp, bacon i biter og server med duchessepoteter.

Pynt med rødvinskaramellisert rødløk og kryddergrønt.

Alle de gode artiklene om julen finner du her

Flere lekre kyllingretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Matprat.no/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen