Test
(Bilde: Photolyric Stock Productions (Klöpper & Eisenschmidt GbR))

De beste påskeboksene finner du her

Blant 126 boksviner finner du både de du skal satse på for optimal påskekos og de du skal unngå.

60 prosent av all rødvin som kjøpes på polet kommer fra en boks. Dessverre er ikke alt like godt. Samtidig som utvalget øker jevnt og trutt. Derfor hjelper vi deg til å plukke ut godbitene. Samtidig som du kan velge bort de mindre gode vinene når du står foran den massive eksponeringen av boksviner i polbutikken.  

Sjekk datoen

Størstedelen av bokssalget går i rød retning. Det er likevel en økende tilgang på god hvit vare. Selv om det er en gyllen regel for all vin som ikke kommer i (mørk) glassflaske, er det ekstra viktig å sjekke tappedato for hvitvin i boks. Butikkpersonalet er behjelpelig med å finne disse noen ganger godt skjulte kodene som ligger i lottnummeret.

Les mer om lottnumre her

Det er få ting som er kjipere enn å oppdage at du har fått med deg tre liter gammel vare. For hvitvin kan det også være lurt å gå for litt mindre volum som toliterne selv om utvalget her er litt mindre. 

De 130 boksene er smakt over en periode på et drøyt år. Noen kan ha fått ny årgang siden testen ble gjort, men for de fleste viner i denne mer kommersielle gaten, er det gjenkjennelighet og et minimum av årgangsvariasjon som gjelder. Derfor gir poengene et godt pekepinn når du skal handle inn til påske.

Testen er delt inn i hvitvin og rødvin samt to og treliters bokser. Du finner de fire kategoriene på sidene som følger.

Forsiden akkurat nå

Til toppen