Årets butikkjuleøl spenner over et spekter fra det kraftigste til det tynneste, fra det mest komplekse som tenkes kan for et øl med under 4,75 prosent alkohol, til øl som ikke er i balanse. Slik sett er resultatet som forventet, med 22 av 52 butikkjuleøl som har fått 75 poeng eller mer.
På undersidene finner du alle resultatene
- Skal vi trekke frem en kategori der bryggerne i år har vært særs eksperimentelle, må det være i kategorien håndverksbryggeret butikkjuleøl. Her noterer vi bruk av julekrydder, humle, røstet malt og ølstiler som bryggerne i år har gjort til sine egne juleøl, sier testansvarlig Jørn Tore Persen i Ølakademiet som legger til:
- Batchnummer følger også årets test, slik at bryggeriet kan spore resultatene, kvalitet og avvik. I tillegg er det et kvalitetsstempel på at du som forbruker får smake eksakt det ølet vi har teste.
Skal du ha godt juleøl i år, bør du handle disse nå! Det går ikke lang tid før de beste juleølene er utsolgte, da mange av bryggeriene kun har produsert små batcher.
Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.
Velg de største makrellene til en rett som denne hvor fisken skal fileteres. Men du trenger ikke fjerne skinnet, for makrellen gratineres fra kjøttsiden. Men andre typer fisk er det snakk om skinnfri filet.
Mens Diebolt-Vallois byr på det lekreste av chardonnay fra utfordrende 2017, fortsetter Gimonnet sin seiersmarsj med samme drue. Men britene gjør seg også bemerket.
Velg de største makrellene til en rett som denne hvor fisken skal fileteres. Men du trenger ikke fjerne skinnet, for makrellen gratineres fra kjøttsiden. Men andre typer fisk er det snakk om skinnfri filet.
Dagens oppskrift med svinefilet byr på en litt uvanlig, men spennende smaksopplevelse. Med ingefær, honning og fennikel, må det blir en fyldig hvitvin i glasset.