Drikke
Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Fantastisk lagringsdyktig hvitvin du neppe må stå i kø for

Den er nemlig halvtørr, og det vil jo ikke folk lenger ha. Men har du god tid, vil den svelge unna det meste av sødmen og konkurrere med de beste tørre om kraft og konsentrasjon.
Aase E. Jacobsen
09 April 2016 - 10:02

Dr. Crusius  Schlossböckelheimer Felsenberg Riesling Spätlese 2014 er en nesten uvirkelig god vin med et tilnærmet uendelig lagringspotensial. Best av alt er at den smaker fantastisk allerede nå. Og siden den ikke er tørr, blir du sikkert alene om å køe foran akkurat denne vinen når spesialpoldørene åpnes torsdag 7. april kl 10.

Disse superkjøpene av noen vinene kan du bestille - helt uten kø

Lauer Schonfels Riesling GG Fass 11 2014 kommer derimot til å møte flere albuer all den tid den holder like høy kvalitet og at prisen er så vidt gunstig. Og så er den tørr. Vi snakker imidlertid om en hvitvin med en rødvins bruksområder.

Det aller beste kjøpet er Acham-Magin Forster Ungeheuer Riesling Kabinett Trocken 2014.

Økende priser

Den er et av de få virkelige kuppene i dette spesialpolslippet. For tysk hvitvin på toppnivå er ikke lenger veldig rimelig. Schäfer-Fröhlich - en av de aller største uansett geografi- har passert den magiske 500 kroners grensen. Og selv om gjengangere i spesialpolutsalgene som Mosbacher, Christmann og Acham-Magin også i 2014-årgangen er lavt priset, spørs det hvor lenge det vil holde all den tid importøren (Hans A. Flaaten) er kjøpt opp av en langt større aktør (Moestue) med helt annen kostnadsstruktur. Så kanskje det i vinkretser veletablerte begrepet, «Flaaten-priser», blir historie?

Når det er sagt, er Julian Haart og Daniel Vollenweider, også en del av samme gruppe (importøren Blend Wines), og prisene her er fortsatt for enkelte viner svært gunstige.

Begge disse produsentene er for øvrig representanter for den unge generasjonen som nå gjennomfører en storstilt redningsaksjon i dette historiske vinområdet.

I år som i fjor er Zangs ultrakule Rimbacher Landsknecht Alter Satz Trocken laget av en myriade av gamle druesorter verd å få med seg. 

Årets tyske satsing fra spesialpolene inneholder ingen viner fra Rheingau siden «ingen tilbud ble funnet gode nok ifølge innkjøperne». Men bestillingsutvalget har mange godbiter – også i 2014-årgang – for den som vil ha et bredere tysk nedslagsfelt.

Slik er testen gjennomført:

Produktene er smakt av Aase E. Jacobsen i forbindelse med Vinmonopolets spesialutvalgsmaking.

Nedenfor er de 59 produktene listet etter poeng. Siden vinene ikke kan bestilles, er de i Apéritifs polliste merket med utsolgt.

Lanseringsstart er kl 10.00 den 11. mars 2016.  Tema for spesialpolet i april er også champagne. Til sammen drøyt 200 varelinjer legges ut for salg. 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her