Test

Test av rødviner fra Rioja

Rioja på reserva og gran reserva-nivå er best når de stilmessige forventningene innfris, det vil si når de kan by på et bredt spekter av klassiske aromaer, god syre og fine tanniner. Overeiking fungerer her ekstra dårlig siden det maskerer frukten veldig lett.

Slik ble blindtesten gjennomført
Smakspanelet bestod av Apéritifs smakere Torstein Østenstad, Ylajali og Christian Udjus, frilanser.

Torstein Østenstad      Christian Udjus  
Foto: John Nordahl

Testen, som ble gjennomført 28. april 2010 omfatter 46 reservaer og gran reservaer fra Rioja. Smakingen ble foretatt blindt etter type og årgang. Panelet fikk ingen øvrige opplysninger om produktene før smaking. Paneldeltakerne forlot dessuten lokalet mens produktene ble skjenket i glassene, slik at de ikke skulle ha noen mulighet til å avsløre glassenes innhold. Først etter at poenggivingen var avsluttet, ble det kjent med det enkelte produkts identitet.

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter

Lenkene nedenfor leder deg til testens fire artikler.

Forsiden akkurat nå

Til toppen