Ukens drink
Piña colada som juledrink?
Foto: (Julie H. Amundsen)

Piña colada som juledrink?

Piña colada smaker nemlig helt fantastisk på denne tiden av året og er et fint hvileskjær oppi all akevitten og juleølet.
01 Desember 2016 - 10:56

Mange lurer nok på hvorfor jeg tar frem en drink som en piña colada på denne tiden av året, det er jo regnet som en sommerdrink. 

Vel, svaret er ganske enkelt. Julen er for meg en tid hvor man spiser det man vil, drikker det man ønsker uten å tenke på eksempelvis kalorier som resten av året. For meg er piña colada en av mine absolutte «guilty pleasure»-drinker, som jeg kan drikke når som helst og hvor som helst – bare den er bra laget.

Når vi kommer til historien bak drinken, er den fylt av myter og legender.Noen sier at piraten Roberto Corfresi serverte sine sjømenn en blanding av rom, ananasjuice og kokosnøtt. Men etter at han ble henrettet i 1825, forsvant også oppskriften på hans «proto-colada» med ham. 

Prøv shakeren i stedet for blenderen

Den tidligste tilnærmelsen er fra 1922 i Travel Magazine som omtaler en blanding av ananasjuice, rom, sukker og lime ristet over isbiter.

Men det mest sannsynlige historien er fra Caribe Hilton i San Juan, Puerto Rico hvor Ramon «Monchito» Marrero Perez hevder å ha oppfunnet drinken og det sågar den 16. august 1954.

Oppskriften til Perez inkluderer 2 deler hvit rom, 1 del kokoskrem, 1 del fløte og 6 deler fersk ananasjuice. Den ble mikset i en blender og det har lagt grunnlaget for det de fleste forbinder piña colada med, nemlig en slush eller frozendrink fra en blender. 

Men jeg holder en knapp på en variant fra shakeren.

Se alle våre andre oppskrifter på denne drinken

Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev       

Bartenderens Piña Colada

Bartenderens Piña Colada

Fremgangsmåte

Fyll en shaker med isbiter og ingrediensene. Rist og sil over i en rocksglass (eller cooupette) med isbiter. Pynt med en ananasskive, frisk eller tørket som på bildet. 

Tips:
Varier med ulike romsorter etter smak, enten lys eller mørk fatlagret. Jeg er også fan av agricolerom i min Piña Colada.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her