Ukens drink

Nuet Lemonade

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Her får du en forsmak på vinterens after-ski

Så forfriskende og leskende som denne drinken er hva skifolket kommer til å be om denne kommende sesongen.
Aase E. Jacobsen
27 November 2020 - 14:00

Ingen vet helt hvordan skisesongen, enn si afterskisesongen blir i år/neste år. Men at denne drinken kommer til å bli servert afterskibarene i Norge, er visstnok allerede sikkert.

Bak den står en forholdsvis ny norsk akevittaktør, Nuet, som har satt seg som det hårete målet å bli verdens beste akevitt. Da må Nuet-skaper Morten P. Halle konkurrere med blant annet Oslo Håndverksdestilleri (OHD) som lager akevitten på kontrakt for ham. OHD fikk nylig for sin Akevitt Blank tidenes første Master-medalje for akevitt i kåringen The Spirit Masters. 

Men også Nuet er blitt hederlig omtale til del. I konkurransen London Spirits Competition beskrives den som «den første akevitt i verden som kan erstatte gin hundre prosent».

Det ligger derfor an til at det blir enda mer norsk akevitt å finne på pallplass i de mange ulike spritkonkurransene i tiden framover. 

Nuet-akevitten er smaksmessig nærmere gin enn tradisjonell blank norsk akevitt ved at karvepreget er med dempet. Den hemmelige ingrediensen er solbær som gir akevitten en annen karakter samtidig som den er overraskende myk i munnfølelsen. 

Her kan du lese mer om hvordan den smaker

Se våre drinkoppskrifter med akevitt

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen drinkoppskriftsamling med vår gratis tjeneste 

Gå ikke glipp av ukens drink - få vårt gratis nyhetsbrev 

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Nuet Lemonade drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Sendt inn av Nuet Dry Aquavit

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai
Ukens drink

Ingrediensene til denne drinken har du garantert allerede - klart alternativ til 17. mai

Amaretto sour er den mest populære drinken på våre nettsider og nærmest en nasjonaldrink. Når den kommer med prosecco, er den som skapt for nasjonaldagen.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger
Guide
Oppskrifter restemat

Fortsatt fullt kjøleskap etter helgen? Her finner du 28 løsninger

Til 17. mai har vi en tendens til å handle inn for mye. Men fortvil ikke, det er nok av oppskrifter som trenger rester.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen
Dagens rett

Nå når vi har fått smaken på sommer, vil vi ha noe lettlaget og velsmakende på tallerkenen

En skalldyrsalat som dette smaker vidunderlig godt, uten de store bestrebelsene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Felice Capasso til bartender-VM for Norge

Mannen bak Sesto Senso Academy som så langt har utdannet 350 bartendere, er dermed Norges beste bartender 2024.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet
+
Tester
Alkoholfritt

Dette er de beste alkoholfrie drikkene du finner på polet

Når du likevel er på polet, kan du kjøpe med deg noen gode alkoholfrie alternativer laget av norskdyrket frukt, av importerte bær, musserende te, imponerende vin - eller øl - alle helt uten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen
Dagens rett

Dagens middag lager du på et blunk og så får du brukt opp rester etter festen

Rester av fenalår er perfekt å bruke i en varmrett - denne varianten er veldig lettlaget og med ingredienser du har i husert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her