Ukens drink
Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker
Foto: (Julie H. Amundsen)

Slik lager du en av The Thiefs mest populære drinker

Med noen enkle, men smarte grep lager du en drink som smaker langt mer enn den ser ut til.
18 September 2016 - 13:45

Denne drinken ser kanskje ut som en negroni, men smaker mye mer og helt annerledes. Hemmeligheten ligger i at de forskjellige ingrediensene er tilført nye smaker.

Å smaksette ulike produkter er noe de fleste vil ha utbytte av å forsøke seg på. Det kan være å tilsette fryste bær til brennevin eller hetvin. Slik skapes en ekstra dimensjon av smaker som gjør det interessant å utvikle nye varianter av klassiske drinker. 

Kaffe og jordbær til frokost

Et godt eksempel på dette er drinken vi laget til restauranten på The Thief, Fru K.  Med The Morning Coffee ønsket vi å skape en lett og forfriskende aperitiff som passet for alle gjester. Det betyr ikke for spritsterk, med elegante smaker som samtidig er forfriskende for smaksløkene.

En typisk London Dry gin som Beefeater 24 passer veldig godt sammen med bær. Valget falt på fryste jordbær. Kaffe og jordbær høres kanskje litt spesielt ut, bortsett fra at det smaker godt til frokost, men den kaffeinfuserte vermuten skaper bitterhet som balanserer drinkens søte elementer som den lyse sjokoladelikøren og hylleblomstlikøren.

Resultatet er blitt en av en veldig frisk og lettdrikkelig cocktail som siden introduksjonen har vært Fru Ks absolutt bestselgende aperitiff.

 Gå ikke glipp av ukens drink - bestill vårt gratis nyhetsbrev    

The Morning Coffee drinkoppskrift

The Morning Coffee drinkoppskrift
Ingredienser

3 cl jordbærinfusert gin
1,5 cl kaffeinfusert tørr vermut
1,5 cl St. Germain
1 cl kakaolikør
Appelsin- eller sitronskall

 

Fremgangsmåte

Fyll et røreglass med is og tilsett ingrediensene. Rør i 20 sekunder. Sil over i et rocksglass med is eller et avkjølt martiniglass. Pynt med sitrusskallet. 

Jordbærinfusert gin:
Fyll 300 gram frosne jordbær i en beholder som tar 1 liter. Fyll på med Beefeater 24. La stå i 24 timer. Sil over i en rengjort flaske.

Kaffeinfusert tørr vermut:
Fyll 1 dl kaffebønner og 1 flaske tørr vermut (f.eks Dolin Vermouth de Chambéry Dry eller Noilly Prat) i en beholder som tar 1 liter. La trekke i fire timer. Sil over i en rengjort flaske. 

Tips:
Du kan bruke andre bær som alternativ til jordbær. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Chris Grøtvedt

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Kypros er et skatteparadis for druer
+

Kypros er et skatteparadis for druer

Kypros med sin minst 5000 år lange vintradisjon, er i dag et veldig spennende vinland med spektakulære høytliggende terrasserte vinmarker med upodete vinstokker, satsning på egenartede lokale druesorter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Legg en saftig entrecote på grillen
Dagens rett
Entrecôte med aubergine og squashform

Legg en saftig entrecote på grillen

Vi tar sikte på knallvær slik at du kan fyre opp grillen og prøve deg på denne supre oppskriften med entrecôte. Regner og blåser det, går du for stekepanne og ovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret
Dagens rett

Mariner kylling i chili så lenge du har tid - eller mens du lager det gode tilbehøret

Kylling smaker relativt lite i seg selv, så en marinade er ofte en smaksbærende faktor. Men ikke nok, for tilbehøret må også ha mye smak - som her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Dette klarer du ikke å stå imot
Dagens rett

Dette klarer du ikke å stå imot

Kamskjell og reker på stekt piggvar med friskkuttede grønnsaker og sjysaus er bare så fristende - og ikke minst veldig enkelt å lykkes med. Det er bare å løpe til fiskedisken med en gang

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her