Ukens kake

Denne desserten smaker perfekt akkurat nå

Du kan nemlig lage den så lite søt du vil samtidig som du får brukt opp rester etter julefeiringen.

Denne dessertpaien kan gjøres så lett som du ønsker. Siden fyllet inneholder søte frukter som fiken og dadler, er tilsatt sukker nesten overflødig. Men bevares, liker du det søtt, som de fleste når de velger en dessert, så behold mengden i oppskriften.

Den er uansett en fin måte å bruke opp overskudd fra julefeiringen. Og der ferske fikenene kan selvsagt erstattes av tørket fiken.

Se andre gode oppskrifter med tørket frukt 

Få ukentlig kaketips: Abonner på vårt gratis nyhetsbrev 

Dessertpai med dadler og fikener

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Paibunn:
60 g mykt smør eller margarin
2 ½ dl hvetemel
1 dl melis (kan sløyfes)
100 g kesam original, 8 % 

Fyll:
6 frisk fiken i båter
4 dadler i strimler
2 ts vaniljesukker
1 ½ dl sukker (kan halveres eller sløyfes helt)
3 egg
2 dl matfløte
4 ss cottage cheese

 

Fremgangsmåte

Smuldre sammen margarin og mel. Bland i melis og kesam og kna sammen til en smidig deig. Kjevle deigen ut og kle en 26 cm paiform. Prikk deigen med en gaffel og forstek bunnen ved 200 °C i ca. 10 minutter.

Legg fikenbåter tett i tett i bunnen av paiformen. Ha på dadlene. Visp sammen egg, fløte, cottage cheese, sukker og vaniljesukker og hell det over. 

Stek paien ferdig ved 180 °C i ca. 45 minutter. Server paien lun, gjerne med vaniljeis eller vaniljekrem til. Nydelig med litt fikensyltetøy til.

Tips:
Sukkermengden både i paibunn og fyll kan reduseres eller sløyfes helt eventuelt erstattes av stevia.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen