Ukens vin
Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Denne rieslingen er et av de aller beste kjøpene i basisutvalget

Den koster nå 14 kroner mindre enn i fjor og byr med siste årgang ut på aldeles herlig frukt. Enten du skal spise sushi eller bare kose deg.
Aase E. Jacobsen
05 Februar 2019 - 14:45
 

At Hexamer Schlossböckelheimer Porphyr Riesling 2017 er så god ligger i navnet:  Produsenten Hexamer går god for kvaliteten, Schlossböckelheim er en landsby i underområdet Nahe som har et utrolig godt potensial for riesling, og porfyr er navnet på det vulkanske jordsmonnet som gir rieslingdruen slike gode forhold for å bygge opp kraft og karakter.

Les mer om Hexamer her

At en vin med så mye å by på bare koster kroner 147,90, er det ingen grunn til å gruble mer på, men bare si ja takk til.

Den er ikke helt tørr, men har likevel 12 prosent alkohol. Hvis den var gjæret helt ut ville den endt på13 prosent siden 17 gram sukker gir 1 prosent alkohol. Men denne vinen kler restsødmen svært godt, og jeg vil i hvert fall ikke bytte den bort for å få en helt tørr vin.

Den er nemlig svært så aromatisk med flotte frukt- og mineraltoner og stor munnfølelse og en lang ettersmak som føles overraskende tørr. Det skyldes et høyt syrenivå som vi kan takke forholdene i 2017 for.

Utsikt fra vinmarken Schlossböckelheimer In den Felsen oppover elven Nahe. Druene til ukens vin kommer herfra. Hexamer har 4.4 av vinmarkens totale 6,9 hektar. Til ukens vin velger de druer fra planter mellom 14 og 26 år gamle.

2017 har vi hatt gode muligheter til å bli kjent med i rieslingsammenheng siden de første vinene kom på markedet for et år siden. Og nå smaker de enda bedre. Ukens vin er et prakteksemplar i så måte.

Alt dette til sammen har gitt en vin som stråler i sushisammenheng, men også ellers når du trenger litt sødme for å møte skarpe kanter i matfølget. Eller når du bare vil ha noe veldig fyldig og deilig i glasset.

Jordsmonnet i Schlossböckelheimer In der Felsen er vulkansk og steinete. Den har 70 prosent helning på det meste.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten
Dagens rett

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten

Tortillaene kan fint fylles med fisk - det smaker knallgodt når de stekes på denne måten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her