Ukens vin
Imponerende bordeaux i boks til jul

Imponerende bordeaux i boks til jul

Bordeauxvin er ikke bare beregnet på lagring. Denne produsentens bokutgave er sublim, og innholdet kunne godt vært fylt på flaske for å legges i kjelleren.
Aase E. Jacobsen
12 Desember 2017 - 14:45

Château Dudon 2016 er utrolig deilig og fruktdreven med solid munnfølelse og god friskhet. Tanninene er myke og godt pakket inn. Denne vinen er som skapt for sesongens mange selskaper siden den fortjener å tappes i karaffel før servering. Ingen vil gjette at dette er en vin fra boks. Bortsett fra at det er en ganske fersk vin.

Her kan du lese mer om produsenten bak denne boksen

Det er ikke kommet mange 2016-bordeauxer på markedet ennå, stort sett bare boksversjoner, men ut fra dem å dømme, denne inkludert, er det mye godt i vente. Det er særlig den gode fruktigheten og friskheten som er fascinerende, men tanninstrukturen skal også være lovende, for viner som er beregnet for lagring.

Druene til denne boksen kommer fra disse vinmarkene. 

At denne produsenten med den forholdsvis beskjedne adressen lager holdbar vin, dokumenteres av Château Dudon Reserve de la Cave 2004. En veldig god 13 år gammel bordeaux som fortsatt holder noen år til og som smaker veldig godt i dag, leskende og fruktig, fra et år som ikke tilhører de største. Det gjelder også for den samme vinen i en fire år yngre utgave, Château Dudon 2008, som er like drikkeklar som den andre, og til en veldig gunstig pris. Kanskje den beste billigbordeauxen i flaske av dem alle.

Jean Merlaut

Bak Château Dudon står Jean Merlaut som også eier Château Gruaud-Larose i St. Julien.

Naboen lager også utrolig god vin for pengene

Dette slottet som har en plass blant andre cru-ene i klassifiseringen fra 1855, er ikke uventet i en annen prisklasse, og med et annet potensial. Her er det cabernet sauvignon som dominerer, mens på Dudon er det merlot som er konge.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det bare snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke eller to. Det lønner seg å aldri gi opp. For den som venter på noe godt...

Château Dudon ligger i Entre-deux-mers hvor det lages AOC Bordeaux i store mengder og av varierende kvalitet.  Bilde: 
  • Produsent:
    Jean Merlaut
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    200.00 kr
    Varenummer:
    7921601
    85 POENG
    Ch. Dudon Reserve de la Cave 2004
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    3.00l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    529.90 kr
    Varenummer:
    1846206
    84 POENG
    Ch. Dudon
  • Produsent:
    Ch. Dudon
    Utvalg:
    Basisutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    179.90 kr
    Varenummer:
    857701
    83 POENG
    Ch. Dudon
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her