Matkurs og vinkurs

Winemakers Dinner 7. juni i Oslo

Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter venetiansk kokkekunst

Winemakers Dinner: Soavefavoritten har med seg valpolicella og amarone og møter venetiansk kokkekunst

Diego Corradi fra Prà har med seg nydelige hvite og røde viner fra Veneto spesielt til Salomes venetianske kjøkken. Gjør deg klar til en kulinarisk Italiatur på forsommeren.
26 April 2022 - 12:50

Restaurant Salome baserer seg på det venetianske kjøkkenet, og hva drikker man på ferie i Venezia? Jo, nemlig soave og valpolicella. Og det er akkurat det du får denne kvelden, nydelige viner fra soavefavoritten Prà sammen med mat fra det kyndige kjøkkenet på Salome.

SE_WINETAILOR_0617_0163.jpg [1.02 MB]
Lidenskapelige Graziano Prá

At bærekraftig landbruk er en lidenskap for Graziano Prà er ikke vanskelig å skjønne når man smaker vinene hans. Området Monteforte d'Alpone, der Prà holder til, er kjent for sitt urgamle og unike jordsmonn. Og da skulle det bare mangle at man jobber med naturen istedet for mot den - Prà er nemlig 100 prosent økologisk. 

Graziano begynte å produsere vin på starten av 80-tallet og har siden den gang opparbeidet seg respekt og oppmerksomhet fra vinentusiaster verden over. Hans viner er kjent for å være svært rene, dette takket være hans harde arbeid i vinmarken og hele veien til kjelleren. Han jobber kun med lokale druer som garganega for soave og de tre kjente valpolicella-druene molinara, corvina og rondinella.

Denne kvelden får vi besøk av Diego Corradi som tar med seg et spennende utvalg av Pràs viner. Du får smake alt fra Otto, som er en herlig, leskende soave, til den mer fyldige og komplekse Monte Grande, begge laget av druer fra Soave Classico. I tillegg får du nydelig valpolicella, ripasso og amarone.

Teamet på Salome

I 2020 åpnet italiaekspert Dag Tjersland og Andreas Viestad kjent fra utallige kokebøker den venetianske restauranten Salome i Bjørvika. De ønsket et uformelt og autentisk sted, slik at vi kan få kjenne følelsen av Venezia i Oslo, og det kan vi med trygghet si at de har fått til. Kjøkkensjef Nelson Fernandes har satt sammen en spesialmeny inspirert av Pràs viner, og resultatet er en liten drømmetur til Veneto - midt i Oslo.

Ta vare på alle minnene fra denne smakingen

Logg deg inn på Mine sider og gå til Mine kurs. Der finner du en oversikt over alt du får smake denne kvelden. Der ligger alle opplysninger om vinene, og du kan legge inn dine kommentarer og merke de du liker som favoritt. Da har har du alt du har smak av viner tilgjengelig på mobilen til en hver tid. Med andre ord du trenger ingen app.

Kveldens meny. Endringer kan forekomme.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet
Ukens kake

Denne kaken vil skinne som sola på kakebordet

Vi er underernærte på sol, og ukens kake er en hyllest til all den gode solvarmen vi har i vente. En super kake å sette på kakebordet til sesongens store fester,

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste
Dagens rett
Grillet makrell med sitroncouscous, grillet paprika og squash

Akkurat nå er makrellen på sitt aller beste

Vi har gitt den store sommerfisken, makrellen, internasjonalt og sesongriktig følge i denne retten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her
Dagens rett

Kyllinglårene er det beste på kyllingen - når de får litt drahjelp som her

Kyllinglår som marineres noen timer i lime blir ekstra gode - bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Se alt det gode du kan lage med makrell
Guide
Oppskrifter makrell

Se alt det gode du kan lage med makrell

Denne råvaren som er blant de billigste i fiskedisken, er på sitt beste nå og kan trylles med på kjøkkenet. Her finner du mange fristende oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 30.mai i Oslo

Smak uforglemmelig mat og viner fra California i Oslos eldste trevilla

Vi byr på fabelaktige viner fra California kombinert med utsøkt mat i historiske omgivelser den 30. mai.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha
Ukens drink

Gjør som brasilianerne - sørg for feststemning med caipirinha

Caipirinha betyr «liten mann fra landet» og er Brasils nasjonaldrink. Den lages av cachaça som er laget på samme måte som mye rom. En sterk, men likevel frisk drink som derfor er manges favoritt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her