Ramos Gin Fizz
Stig Bareksten

Ramos Gin Fizz

Denne amerikanske drinkklassikeren ble skapt i 1888 av Henry C. Ramos på baren Imperial Cabinet Saloon i New Orleans.

Fremgangsmåte

Ha alle ingrediensene, bortsett fra sodavann, i en shaker. Tørr-rist kraftig (uten isbiter).

Fyll shakeren med is og rist igjen. Sil over i et Collins-glass.

Hell litt sodavann frem og tilbake mellom de tomme halvdelene av shakeren for å få med den gjenværende eggehviten og hell deretter i glasset.

Tips:
Appelsinblomstervann (maks 3 dråper) kan sløyfes og erstattes med 2 dråper vaniljeekstrakt. 

Tips:
I originalen ble det brukt Old Tom Gin - en søtere gintype som var den enerådende ginstilen før London Dry Gin tok over. Prøv gjerne Bareksten Old Tom Gin eller en av de andre på markedet. 

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Stig Bareksten

Forsiden akkurat nå
Med denne får rekesesongen en pangstart
+
Ukens vin

Med denne får rekesesongen en pangstart

Den er dessuten ekstra gunstig priset (satt ned en 50-lapp fra 8. mai), og byr derfor på veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået
+
Tester

Best blant bestillingsnyhetene i mai: Det skal godt gjøres å overgå chablis på dette nivået

Nydelige 2022-burgundere, strålende rieslinger, fantastiske champagner og lekre 2021-bordeauxer er noen av de andre høydepunktene blant de drøyt 1300 vinene som er testet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto
Dagens rett

Gi kyllingfileten og spagettien et lite løft med hjemmelaget spinatpesto

Kylling og pasta er en sikker kombinasjon. Men her trengs det litt drahjelp fra andre ingredienser. Med hjemmelaget spinatpesto trenger du heller ikke saus til retten,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest
+
Tester

Nyhetene i basisutvalget: Nå kan du legge en ny favoritt til listen av rødviner - og denne er aller kulest

For trousseau og synonymet bastardo er de mest interessante av vinnyhetene i basis i mai.

Les hele saken