The Reindeer drinkoppskrift
Foto: AlexPro9500

The Reindeer drinkoppskrift

Ingredienser

2 skiver frisk ingefær
4 cl Absolut Citron eller annen sitronvodka
1,5 cl Monin Spicy Syrup eller Tomtegløgg eller hjemmelaget*
0,5 cl friskpresset sitronsaft
champagne brut eller extra brut

Fremgangsmåte

Knus ingefæren i en shaker. Ha i vodka, sirup/gløgg og sitronsaft samt isbiter. Rist kraftig og sil over i et avkjølt champagneglass. Topp med champagne. 

*Hjemmelaget kryddersirup:
Kok opp 1,5 dl sukker og like mye vann i en kjele. Rør til sukkeret er løst opp. Tilsett 1 knust kanelstang, 1/2 splittet vaniljestang og 1 ts knust szechuanpepper. Legg på lokk og la stå og trekke i 15 minutter. Avkjøl og sil over i en rengjort flaske. Hvis du bruker denne sirupen, bruk 1,25 cl i stedet for 1,5 cl. 

Tips:
Hvis du ikke får tak i sitronvodka, og må bruke vanlig vodka, øk mengden sitronsaft til 1 cl.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Sendt inn av Diffordsguide.com

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken