Sandskjell med pølser og tomater (Amêijoas na cataplana) (Portugal)

Fremgangsmåte

Varm olivenoljen i en stor stekepanne på middels varme. Ha i løken og fres den i ca 8 minutter, til den er mør. Ha i hvitløk og knust chili og la det frese til det er mykt, ca 3 minutter til.

Tilsett laurbærblad, skinke, pølse, vin, tomater og de friske chiliene. La det småkoke i 10 minutter.

Ha i skjellene med den hengslede siden ned. Kast alle som er åpne eller ødelagt. Legg lokket på cataplanaen og la skjellene koke i 3-5 minutter, til de er åpne.

Øs skjellene og kraften opp i varme boller. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg. Dryss persille og rikelig med nymalt pepper over. Server gjerne med sitronbåter. Server skjellene i lave boller, enten øst opp over kokte poteter i båter eller med mengder av landbrød til.

En cataplana er en skjellformet kjele med hengslet lokk, typisk for Algarve. Den brukes på komfyren og kan snus, slik at innholdet blir jevnt stekt. I Portugal kan du kjøpe en cataplana i spesialforretninger med kjøkkenutstyr, men retten kan også lages i en stekepanne med høye kanter og tettsluttende lokk.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pannestekt skrei med tomat og løk
Dagens rett

Pannestekt skrei med tomat og løk

Om det er skrei eller torsk du velger, så blir den saftig og mettende med denne enkle tilberedningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her