Tradisjonell nordnorsk boknafisk
Foto: Sarah Cameron Sørensen, Bent Raanes

Tradisjonell nordnorsk boknafisk

Tradisjonell, nordnorsk boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Her får du oppskriften med klassisk tilbehør: Baconfett og gulrotstuing.

Fremgangsmåte

Tradisjonell, nordnorsk boknafisk er halvtørket, eller "bokna" torsk. Denne tradisjonelle husmannskosten er blitt stadig mer populær, og seiler nå opp som en delikatesse på lik linje med lutefisk.
Her får du oppskriften med klassisk tilbehør: Baconfett og gulrotstuing.
 
Skjær gulrøtter i tynne skiver og legg dem i sausen. Kok på svak varme i 5 minutter. Smak til med salt.
 
Kutt bacon i terninger og stek i panne. Ha gjerne en liten klatt smør inn mot slutten.
 
Kok opp en kasserolle med saltet vann. Bruk 1 ss salt per liter vann.
Legg i fisken, og la den trekke i 5 minutter på svak varme.
 
Server boknafisken rykende varm med kokte poteter, gulrotstuing - og gjerne en persilledusk til pynt.
 
Hvitsaus
Visp melet sammen med litt av melken i en kasserolle. Hell i resten av melken. Tilsett smør og kok opp under omrøring.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her