Bli en mester i aroma med Le Nez du Vin

Nå kan du bestille det perfekte settet for alle som vil lære mer om aroma i vin, kaffe, whisky eller armagnac.

ukens drink:

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.

Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.

Den mest eksklusive av teer er laget av de første skuddene på tebuskene. Darjeeling First Flush får du i tebutikkene.

Flere gode sommerviner blant polnyhetene

Leter du etter noe nytt og spennende å servere på neste sommerfest, finner du...

Champagnekupp på spesialpolet

Men Champagne får konkurranse fra Chablis når spesialpolene åpner dørene tors...

Kjempetest av 56 proseccoer

Vi har testet nesten alt som er å finne av proseccoer på polet. Her ser du hv...

Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.

Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.

Matkurs 14. oktober - Bli en mester med desserter

Matkurs 14. oktober i Oslo - Bli en mester med desserter

Nå kan du lære å lage desserter lik dem som serveres på de beste restaurantene.

Vinkurs 6. oktober i Oslo- lær å smake vin med Toralf Bølgen

Vinkurs 6. oktober i Oslo - Lær å smake vin med Toralf Bølgen

En av landets fremste vineksperter, Toralf Bølgen, lærer deg hvordan du smaker og bedømmer vin. Bli med å få mer ut av dine vinopplevelser du også.

Plankebiff av elg

Matkurs 30. september - Bli en mester med kjøtt

Norges beste kokker lærer deg alle teknikkene som får kjøttet til å smelte på tunga både hos deg og dine venner.

Matkurs 27. mai - Slik lager du perfekte fiskeretter

Matkurs 23. september - Slik lager du perfekte fiskeretter

Norges beste kokker lærer deg alle triksene slik at dine fiskeretter blir som proffenes - hver gang.

Matkurs 19. august - Grunnkurs i saus i Mathallen

Matkurs 19. august - Grunnkurs i saus i Mathallen

Bli en mester med saus. Norges beste kokker lærer deg alt du behøver å vite for å lage saus som proffene.

Vinkurs 15. september i Oslo - Champagnekurs med Toralf Bølgen

Vinkurs 15. september i Oslo - Champagnekurs med Toralf Bølgen

Lær om verdens beste musserende viner og smak 10 elegante champagner med en av landets fremste vinkjennere, Toralf Bølgen.

Vinmark i Barbaresco

Vinkurs 25. august i Oslo – Lær om Italias viner av Master of Wine, Mai Tjemsland

Nordmenns absolutte favorittviner kommer fra Italia. Norges fremste vinekspert, Mai Tjemsland, lærer deg det du trenger å vite om dette spennende vinlandet.

Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.

Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» bli en del av fremtiden.

Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.

Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.

Hva er vel bedre enn å krype godt under teppet og nyte en kopp rykende varm drikke på en skikkelig kald vinterdag? Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke.

mat:

Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.

De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.

Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.

I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.

Sri Lankas tehistorie er både broket og blodig, men øya er nå i ferd med å reise seg som en fugl føniks på verdensarenaen for te av ypperste kvalitet.

Hacienda La Esmeralda i Panama er kanskje den største suksessen i moderne kaffehistorie, og som alle andre historier full av tilfeldigheter.

nytt i butikken:

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo®.

Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.

Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Rwanda er blitt en ny liten kaffestormakt. Og det i løpet av ett tiår. Men Rwanda hadde aldri vært der kaffenasjonen er i dag, hvis det ikke hadde vært for kvinnene.

Om espressoen oppstod som et resultat av ergrelse, så er det ingenting mot den frustrasjon italienerne trolig opplever i forhold til dagens situasjon. De må nemlig i stor grad se på utviklingen av det nå verdensomspennende fenomenet fra sidelinjen.

Ukens vin

Denne boksvinen er kulere enn alle andre

Den ser kanskje ikke så kul ut, men bak den brune pappen skjuler det seg en skikkelig godbit.

Flere viner

Ukens drink

Slik lager du ekte mojito

Her er oppskriften på mojito slik den lages på Cuba. Den berømte drinken som startet karrieren som medisin.

Flere drinker

Dagens rett

En pastasalat kan spises når som helst

En oppskrift som denne pastasalaten med spekeskinke er kjekk å ha på lur for alle sommerkokker, enten du har ferie eller jobber.

Flere oppskrifter