Chai

Chai er fortsatt hotteste varme drikk i Norge. Her er forklaringen bak fenomenet og hva som kjennetegner en «ekte» chai.

mat- og vinkurs:

Nå kan du bestille det perfekte settet for alle som vil lære mer om aroma i vin, kaffe, whisky eller armagnac.

ukens drink:

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.

Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.

Det lages også gode hvitviner i Piemonte

Piemonte er manges favoritt for rødvin, men de hvite vinene er mindre kjente....

California puster Burgund i nakken

Kvaliteten på pinot noir-ene som lanseres i spesialpolutsalgene denne uken gi...

Lei av chablis og barolo? Prøv en av disse i stedet

På spesialpolene i september er det mye vin «utenfor allfarvei». For den nysg...

Den mest eksklusive av teer er laget av de første skuddene på tebuskene. Darjeeling First Flush får du i tebutikkene.

Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.

Nå kan du smake Rioja-viner tilbake til 1985. Bli med på vinkurs 12. november i Oslo

Nå kan du smake Rioja-viner tilbake til 1985. Bli med på vinkurs 12. november i Oslo

Snart 30 år gammel rødvin fra Rioja er blant godbitene du får smake i tillegg til andre utsøkte viner fra Spanias beste område.

Ost og vin i perfekt kombinasjon med Toralf Bølgen - vinkurs 3. november i Oslo

Lær å velge riktig vin til ost – vinkurs 3. november i Oslo

En av landets fremste vineksperter, Toralf Bølgen, lærer deg hvordan du skal kombinere ost og vin på beste måte.

Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.

Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.

Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» bli en del av fremtiden.

Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.

Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.

Hva er vel bedre enn å krype godt under teppet og nyte en kopp rykende varm drikke på en skikkelig kald vinterdag? Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke.

mat:

Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.

De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.

Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.

I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.

Sri Lankas tehistorie er både broket og blodig, men øya er nå i ferd med å reise seg som en fugl føniks på verdensarenaen for te av ypperste kvalitet.

Hacienda La Esmeralda i Panama er kanskje den største suksessen i moderne kaffehistorie, og som alle andre historier full av tilfeldigheter.

nytt i butikken:

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo®.

Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.

Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Rwanda er blitt en ny liten kaffestormakt. Og det i løpet av ett tiår. Men Rwanda hadde aldri vært der kaffenasjonen er i dag, hvis det ikke hadde vært for kvinnene.

Om espressoen oppstod som et resultat av ergrelse, så er det ingenting mot den frustrasjon italienerne trolig opplever i forhold til dagens situasjon. De må nemlig i stor grad se på utviklingen av det nå verdensomspennende fenomenet fra sidelinjen.

Ukens vin

Spansk vinkupp for åpensinnete

At Alicante har mer å by på enn billig børst til klimaflyktninger, er denne vinen ypperlig dokumentasjon på.

Flere viner

Ukens drink

La deg erobre som så mange før deg

Dette «dramatiske» møtet mellom calvados og whisky kan bli din nye favorittdrink. Varmer godt gjør den i alle fall.

Flere drinker

Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn dette

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Flere oppskrifter