Deilige varme drikker for påsken

Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke som enten nytes innendørs, i hytteveggen eller fylles i termosen.

Mexico er i ferd med å bevise at landet er en kaffestormakt også når det gjelder kvalitet. Norske interesser er med på suksessen.

mat- og vinkurs:

Nå kan du bestille det perfekte settet for alle som vil lære mer om aroma i vin, kaffe, whisky eller armagnac.

Chai er fortsatt hotteste varme drikk i Norge. Her er forklaringen bak fenomenet og hva som kjennetegner en «ekte» chai.

Nå kan alle syrefreaks glede seg

2013 i Tyskland er en årgang for den som ikke er redd for syreskader på tanne...

Vi har smakt det beste fra taxfree

Blant taxfree-godbitene er det ikke akkurat mange veldig gode kjøp, men når d...

Vi har ikke sett det beste fra denne årgangen ennå

Det er knyttet store forventninger til 2010-årgangen fra Rioja. Den beste sid...

ukens drink:

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.

Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.

Den mest eksklusive av teer er laget av de første skuddene på tebuskene. Darjeeling First Flush får du i tebutikkene.

Smak Chablis i verdensklasse - Vinkurs 26. mai i Oslo

Smak Chablis i verdensklasse - Vinkurs 26. mai i Oslo

Lær alt om vinstilen chablis og bli kjent med området Chablis' unike karakter gjennom hele 10 forskjellige viner.

Endelig kan du lære å lage perfekte makroner – Matkurs 4. mai i Oslo

Endelig kan du lære å lage perfekte makroner – Matkurs 4. mai i Oslo

Norges beste konditorer lærer deg å lage makroner du tidligere bare har drømt om.

Gavekort - den perfekte gave

Gi et gavekort til mat- og vinkurs

Her er den perfekte gaven til den som har alt. Kjøp et gavekort til et av de mange spennende mat- og vinkursene med Apéritif.

Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.

Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.

Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.

Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» bli en del av fremtiden.

Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.

Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.

mat:

Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.

De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.

Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.

I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.

Sri Lankas tehistorie er både broket og blodig, men øya er nå i ferd med å reise seg som en fugl føniks på verdensarenaen for te av ypperste kvalitet.

Hacienda La Esmeralda i Panama er kanskje den største suksessen i moderne kaffehistorie, og som alle andre historier full av tilfeldigheter.

nytt i butikken:

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo®.

Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.

Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Rwanda er blitt en ny liten kaffestormakt. Og det i løpet av ett tiår. Men Rwanda hadde aldri vært der kaffenasjonen er i dag, hvis det ikke hadde vært for kvinnene.

Ukens vin

Denne italienske hvitvinen må du prøve

Å sette «tørrfisk» på en hvitvinsetikett skaper forventninger, og denne oppfyller dem alle - og litt til.

Flere viner

Ukens drink

Denne gjør ventetiden kortere

Daiquiri er sommerfavoritt nummer én. Den mørke utgaven er perfekt mens vi fortsatt venter på varmen.

Flere drinker

Dagens rett

Fish and chips kan også være festmat

Denne fiskeretten kommer til å bli godt mottatt av så vel store som små, og oppskriften er ikke vanskelig å følge heller.

Flere oppskrifter