Bli en mester i aroma med Le Nez du Vin

Nå kan du bestille det perfekte settet for alle som vil lære mer om aroma i vin, kaffe, whisky eller armagnac.

Chai er fortsatt hotteste varme drikk i Norge. Her er forklaringen bak fenomenet og hva som kjennetegner en «ekte» chai.

ukens drink:

Jag forkjølelse og influensa på dør med denne oppskriften på en brennhet hjertevarmer med antiseptisk virkning i vinterkulden.

Kanskje må du tilhøre en tekultur for å kunne forstå fullt ut denne drikkens enorme betydning for en rekke lands sosiale liv og gastronomi.

Nå skal det feires. Vi har testet 225 champagner

For champagneelskeren er det mye godt lesestoff i vår omfattende champagnegui...

Rimelig bordeaux til jul? Da må du stå i kø

Spesialpolets bordeauxliste er fylt opp av mange gunstig prisete viner, men d...

Vi har testet 87 juleøl

I år som i fjor finnes de aller beste juleølene blant de sterkeste. Men det e...

Den mest eksklusive av teer er laget av de første skuddene på tebuskene. Darjeeling First Flush får du i tebutikkene.

Kenya-kaffens fruktighet, vinøsitet og kompakte munnfølelse har gitt den et helt spesielt renommé blant kjennere. Og nå er det mulig å gå enda mer i dybden med kaffe helt ned på farmernivå.

Sommeren er nå på sitt beste og det er lite som slår en leskende drikk i varmen, som en sunn, frisk og velsmakende smoothie.

Smak toppviner fra Italia – Vinkurs 15. januar i Oslo

Smak toppviner fra Italia – Vinkurs 15. januar i Oslo

Bli med på en unik vinopplevelse. Opplev utvalgte viner fra noen av Italias beste vinprodusenter gjennom denne enestående smakingen.

Matkurs 14., 19. og 20. august – Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole – Matkurs 17., 18. og 19. februar

Norges ledende kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Fabelaktig skalldyrkurs – Matkurs 28. januar

Fabelaktig skalldyrkurs – Matkurs 28. januar

Norges beste kokker lærer deg sine beste oppskrifter og fremgangsmåter for hvordan du blir en mester på verdens beste skalldyr.

Grunnkurs i saus – Matkurs 19. januar

Grunnkurs i saus – Matkurs 19. januar

Bli en mester med saus. La Norges ledende kokker lære deg alt du behøver å vite for å lage perfekte sauser.

Slik lager du perfekte fiskeretter - Matkurs 14. januar

Slik lager du perfekte fiskeretter - Matkurs 14. januar

Profesjonelle kokker lærer deg alle triksene slik at dine fiskeretter blir perfekte - hver gang.

Gavekort - den perfekte gave

Gi et gavekort til mat- og vinkurs

Her er den perfekte gaven til den som har alt. Kjøp et gavekort til et av de mange spennende mat- og vinkursene med Apéritif.

Skandinavene lager bedre kaffe enn italienerne, det mener i hvert fall amerikanske Cory Andreen. Og han er ingen hvem som helst siden han i fjor hentet verdensmestertittelen i kaffesmaking. Men det er i Berlin det kommer til å skje fremover.

Både kaffe og te smaker fortreffelig som kald drikk. Her er ni oppskrifter på leskende sommerdrikker. Og mange gode tips.

Brygging for hånd er på vei tilbake. Om kanskje ikke for full fart, så er metoden i alle fall i godt sig framover drevet av en ny generasjon kaffeentusiaster. Kvalitativt er håndbrygging lett å forsvare, og utstyret er tilgjengelig. La derfor «slowbrew» bli en del av fremtiden.

Den ettertraktete Silver Needle-teen, eller Jun Shan Yin Zhen, bærer kallenavnet Maos lille gule. Og det er selvsagt fordi Mao visste å ta for seg av det eksklusive godet som slik te er.

Når det gjelder te som matfølge har vi langt igjen, og det til tross for at den gylne drikken er en av de mest anvendelige måltidspartnerne man kan tenke seg. Å få gjennomslag for dette er ett av målene til teentusiastene hos Le Palais des Thés.

Hva er vel bedre enn å krype godt under teppet og nyte en kopp rykende varm drikke på en skikkelig kald vinterdag? Her får du 10 smakfulle tips til varm påskedrikke.

mat:

Det var trolig slik det begynte: En mayaindianer oppdaget av bønnen inni den rare frukten smakte godt. Hvis den ble ristet og i tillegg blandet med chili, ble smaksopplevelsen himmelsk.

Det er ingen grunn til at folk skal slutte å drikke kaffe selv om det er varmt i været - prøv bare de iskalde oppskriftene til baristaene Kristin H. R. Nielsen og Sofia Rydell.

De som har gått rundt i den tro at "espresso er espresso" og at den er bra bare fordi den er italiensk, henger etter. Trenden tilsier variasjon i smak tilpasset den enkelte utført av dyktige baristaer som kan sitt fag og henter det beste ut av råvaren.

Årets første te, first flush, fra Darjeeling, også kalt teens champagne, er utpreget elegant og en svært ettertraktet vare. På Le Palais des Thés ble 30 prosent av beholdningen solgt allerede på sesongens første dag.

I et gammelt bakeri omgitt av vakre omgivelser i Englands lengste landsby, Branscombe Village, finner vi et av Englands mange tradisjonelle tea rooms. Her kan du nyte afternoon tea som på gammelt vis.

Sri Lankas tehistorie er både broket og blodig, men øya er nå i ferd med å reise seg som en fugl føniks på verdensarenaen for te av ypperste kvalitet.

Hacienda La Esmeralda i Panama er kanskje den største suksessen i moderne kaffehistorie, og som alle andre historier full av tilfeldigheter.

nytt i butikken:

Nå lanserer Philips og Friele kaffemaskinen Senseo®.

Cafe de Colombia har vært gjennom en smertefull forandringsprosess. Det lar seg smake i form av stadig nye spesialiteter som demonstrerer denne store kaffenasjonens potensial. Det kan bety et farvel til landets innarbeidete kaffesymbol.

Det var en svært lykkelig Oda Misje Haug fra Kaffemisjonen i Bergen som fra og med denne helgen og i ett år fremover (igjen) kan smykke seg med tittelen "Baristanorgesmester".

Rwanda er blitt en ny liten kaffestormakt. Og det i løpet av ett tiår. Men Rwanda hadde aldri vært der kaffenasjonen er i dag, hvis det ikke hadde vært for kvinnene.

Om espressoen oppstod som et resultat av ergrelse, så er det ingenting mot den frustrasjon italienerne trolig opplever i forhold til dagens situasjon. De må nemlig i stor grad se på utviklingen av det nå verdensomspennende fenomenet fra sidelinjen.

Ukens vin

Julegave i siste liten? Dette er virkelige godkjøp

En klassisk vin som også gir mye vin for pengene er ekstra hyggelig som julegave. Disse burde være mulig å få tak i fortsatt.

Flere viner

Ukens drink

Denne drinken smaker virkelig jul

Amaretto sour er en drink som både svigermor og familiens mest kresne kommer til å bli henrykt over.

Flere drinker

Dagens rett

Siste sjanse for lutefisken?

Fra i morgen er det andre ting på menyen enn lutefisk. Derfor bør du nyte årets kanskje siste lutefisk nå. Og i dag med en vri.

Flere oppskrifter