Årets drinktrend er enkel og frisk

Få fart i drinkene. Tilgjengelighet er nøkkelordet; nå er det frukt og bær fra nærbutikken, vanlige kjøkkenredskaper og rom som gjelder. Så lett at drinkmiksingen kan gjøres hvor som helst og av hvem som helst. Her får du mange flotte drinkoppskrifter.

Strålende sommersol krever sine drinker, og i år vil tørste nordmenn ha cubansk og brasiliansk - men på en litt annen måte, i følge Stig Bareksten, en av Norges fremste drinkeksperter.
 
- Nordmenn er opptatt av å være sunne, også når de drikker. Kanskje er det derfor Caipirinha og Mojito er blitt så populære. Vi ser nå at trenden går i retning av videreutvikling av disse klassiske drinkene, sier Bareksten. Han fortsetter:

- Trenden vi ser i London og andre europeiske storbyer er at barene opererer med drinkgrupper, der eksempelvis basisdrinken Mojito utvikles videre i ulike varianter. Dette drinkkonseptet er nå i ferd med å erstatte det tradisjonelle barkartet.

Basisen er fortsatt rom og lime - det nye er ulike typer bær og frukter. Og her er det bare fantasien setter grenser:

- Kombinasjonen rom og lime får frem fruktsmakene på en unik måte; det kan kombineres med nær sagt alt av frukt og bær, legger han til.

Gå rett til de supre drinkene (klikk)

Rom meget populært i resten av verden
I forhold til resten av verden drikker vi lite rom i Norge. Men mye kan tyde på at dette sakte men sikkert er i ferd med å endre seg. Statistikk fra Vin- og Brennevins-importørenes Forening viser at rom blir stadig mer populært her til lands. Det samlede salget av rom i Norge har bortimot doblet seg de siste årene.

- Salget øker fordi folk ønsker et alternativ til vodka og andre tradisjonelle brennevinssorter. Utviklingen de siste årene viser helt tydelig at nordmenn mikser drinker også hjemme og utforsker nye smaker. Det har bidratt til å gjøre rom enda mer populært, sier Marius Vesterby, i Bacardi Martini Norge AS.

Marius Vesterby mener det er enkelt å mikse gode drinker hjemme, faktisk mye lettere enn det folk flest tror. Og at man trenger dyre, eksklusive råvarer og fancy utstyr er en myte:

- Et syltetøyglass fungerer utmerket som blender, et egg-glass kan brukes som målebeger. Har du en flaske rom stående, masse is og litt lime er det bare å tilsette det du har i kjøleskapet av bær og frukt; melon, jordbær eller epler, mulighetene er mange.

- Det var jo slik klassiske drinker som cubanske Mojito oppsto; man benyttet seg av det som var tilgjengelig. Rom, sukker og lime var det som fantes på Cuba...

Ab Fab (Absolutely Fabulous)

Ingredienser

4 bringebær
knust is
4 cl Bacardi Premium Black Rom
fløte
et bringebær

Sukkerlake:
sukker
vann

Fremgangsmåte

Bringebær mudles (knuses med en morter) sammen med sukkerlake.
Fyll opp med knust is,  ha i Bacardi Premium Black og fyll opp med lettpisket fløte.

Pynt med et bringebær.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Mojito

Ingredienser

½ neve peppermynteblader
4 cl ferskpresset lime
1-2 cl sukkerlake
is
4 cl Bacardi Carta Blanca Rom
soda
en kvist peppermynteblader

Fremgangsmåte

Peppermynteblader, ferskpresset lime og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).

Fyll opp glasset med masse is. Ha i Bacardi Carta Blanca og rør. Toppes med soda.

Pynt med en kvist peppermynteblader.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Bringebær Mojito

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

5 minutter

Ingredienser

5 bringebær
½ neve peppermynteblader
4 cl ferskpresset lime
1-2 cl sukkerlake
is
4 cl Bacardi Carta Blanca Rom
soda
et bær og noen mynteblader

Fremgangsmåte

Bringebær, peppermynteblader, ferskpresset lime og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).
Fyll opp glasset med masse is og ha i Bacardi Carta Blanca. Toppes med soda.

Pynt med et bær og noen mynteblader.

Tips! Bytt ut Bringebær med Jordbær/bjørnebær -og du har en Jordbær/bjørnebær Mojito.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Halle Berry

Ingredienser

Blanding av bringebær, bjørnebær, jordbær
Saften av to båter sitron
2 cl sukkerlake
½ neve peppermynteblader
4 cl Bacardi (mørk/lys) Rom
knust is

Fremgangsmåte

Bærene, sitronsaft, sukkerlake, peppermynteblader, lys- eller mørk Bacardi has i et glass sammen med knust is.

Dersom det er lite smak i frukten kan det benyttes 1 cl saft jordbær/bringebær e.l.
 
Rør sammen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Caipiriña

Ingredienser

1 lime i båter
1 cl sukkerlake
knust is
4 cl Bacardi Carta Blanca Rom

Fremgangsmåte

Limebåter, sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter). Fyll opp med knust is og Bacardi Carta Blanca.

Rør godt sammen.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Kiwi Caiprisima (Caipiriña)

Ingredienser

1 kiwi (uten skall)
1 lime i båter
knust is
1 cl sukkerlake
4 cl Bacardi Carta Blanca Rom
en båt kiwi

Fremgangsmåte

Kiwi, limebåter mudles sammen (knuses med en morter). Fyll opp med knust is.

Hell i sukkerlake og Bacardi Carta Blanca. Rør godt sammen.

Pynt med en båt kiwi.

Tips! Bytt ut kiwi med 3 store jordbær/bjørnebær/bringebær - og du har en Jordbær/bjørnebær/bringebær Caiprisima.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Don Facundo

Ingredienser

Saften fra ½ lime
en stor bit vannmelon
1-2 cl sukkerlake
4 cl Bacardi Carta Blanca / Bacardi Limón Rom
is
en bit vannmelon

Fremgangsmåte

Limesaft, vannmelon og sukkerlake mudles sammen (knuses med en morter).

Hell i 4 cl Bacardi Carta Blanca / Bacardi Limón og fyll opp med masse is. Shakes og siles over i et høyt glass.

Pynt med en bit vannmelon.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i mine drinker

Gå til mine drinker »

Forsiden akkurat nå

Til toppen