Dagens rett

Aspargessalat med posjert egg og ost

Nykokt asparges er himmelsk og hvorfor ikke servere dem som en salat slik som i denne oppskriften?

Det er nå at aspargesen er på sitt beste, så hvorfor ikke fråtse i denne grøne og hvite delikatessen?
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Aspargessalat med posjert egg og ost

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

4 kalde egg
4 dl vann
½ ts eddik, evt. sitronsaft.

Blandet salat, for eksempel ekeblad, lollo, frisée
12 asparges
300 g røkt ost i biter, som Jarlsberg
½ pakke brødkrutonger

Dressing:
2 ss grov sennep
2 ss vineddik
1 dl olivenolje

Fremgangsmåte

Riv salaten med fingrene og legg den i iskaldt vann, gjerne med isbiter.

Knekk av den trenede nederste delen av aspargesen og kok dem i godt saltet vann til de er såvidt møre men har litt motstand nederst på stilken.

Ha asparges straks over i isvann for å stoppe kokeprosessen. Ha salaten i en salatslynge og kjør den til salaten er nesten helt tørr.

Kok opp vannet til eggene sammen med eddiken, skru ned varmen slik at det simrer. Knekk eggene i en kopp en ad gangen og ha de i det kokende vannet.

La dem trekke 3-4 minutter til eggehviten er fast og plommen fortsatt flytende. Kok bare to og to egg om gangen.

Ha eggene raskt over i kaldt vann slik at kokeprosessen stanser.

Bland alle ingrediensene til salaten, legg på posjert egg og drypp over dressing. Server salaten med brød.

Tips: Dersom du synes det er vanskelig å posjere egg kan du også servere salaten med et løskokt egg. Hvis du ikke har en salatslynge kan du ha salaten i et kjøkkenhåndkle og riste salaten godt tørr i det.

Alt om asparges

Dress opp salaten med disse dressingene

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen