Dagens rett

Bakte poteter

Dagens rett er nok i utgangspunktet blant de rimeligste middagene du kan servere. Imidlertid medfører tilbehøret litt ekstra kostnad, men dette tar vi igjen i drikkeforslaget.

Bakte poteter

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

4 store poteter
litt salt
Hvitløksmør:
3 ss smør/margarin
persille / gressløk, finhakket
2 fedd hvitløk, presset
Soppsaus:
50 g fersk sjampinjong
1 ts sitronsaft
2 dl creme fraiche / lettrømme
½ dl hakket persille
1 ts tørket oregano (eller 1 ss frisk)
salt og pepper
Bacon og ost:
50 g bacon
reven gul ost
Reker:
50 g pillede reker
2 dl lettrømme
1 ts sitronsaft
½ dl hakket dill

Fremgangsmåte

Potetene:
Potetene vaskes godt og bakes deretter 60-80 min. ved 200-225oC. Skjær et snitt eller kryss og klem litt på poteten slik at den åpner seg. Den kan så fylles med rømme eller kryddersmør, eller du kan prøve et eller flere av disse fyllene:
Hvitløksmøret:
Rør smør/margarin sammen med hvitløk og persille/gressløk til det blir mykt. Ta smørmassen over på bakepapir og form til en pølse. Legg smørpakken i fryseren til det blir stivt. Skjær opp skiver som legges i den varme poteten.
Soppsausen:
Finhakk sjampinjongen. Bland sammen sitronsaft, creme fraiche/lettrømme, hakket persille, oregano og sjampinjong. Smak til med salt og pepper. Legges over i den varme poteten.
Bacon og ost:
Skjær eller klipp baconet i små biter som stekes gyllent før de fylles i bakepotetene. Reven gul ost drysses over. Det hele gratineres i ovnen i 5-10 min. ved 200oC.
Rekene:
Rør sammen lettrømme, sitronsaft og hakket dill. Bland i rekene og ha det over den varme poteten.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

//]]]]>
]]>
Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Du velger selv om du vil dele noen av dine oppskrifter med andre brukere av Min Kokebok.

I tillegg har du full tilgang på samtlige oppskrifter i Apéritifs Kokebok samt Dagens rett og kan dermed ved ett enkelt tastetrykk legge enhver av disse oppskriftene inn i din egen kokebok. Straks du har logget deg inn på tjenesten får du opp et nytt valg for dette under samtlige oppskrifter i kokeboka, bartender og Dagens rett. Enkelt og greit. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Til toppen