Dagens rett

Bestemors ertesuppe

Ikke kast beina etter spekematlaget - lag heller den herligeste ertesuppe på dem!

Nederst på siden finner du en lenke hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Bestemors ertesuppe

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 knoke av fenalår eller spekeskinke
200 g gule erter
1 løk i biter
1 purre
2 gulrøtter
1 sellerirot i små biter
2 l vann

Fremgangsmåte

Legg ertene i vann over natten. Hell av vannet før du begynner med forberedelsene.

Kok opp knoken, erter, løk og selleri i 2 liter vann. Ha i timian og la alt småputre i 2-3 timer.

Tilsett gulrøtter og purre i skiver når det er 20 minutter igjen av koketiden.

Ta opp knoken og skjær av kjøttet som du har tilbake i suppen. Spe gjerne på med litt annen spekemat.

Serveres med poteter og flatbrød.

Sendt inn av

Foto: Ragge Strand

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen