Dagens rett

Betasuppe og pannekaker med lønnesirup

I dag må maten gå raskt å lage for det lukter gull av de norske utøverne i dagens OL grener. Hva er vel mer passende enn pannekaker med kanadisk lønnesirup til dessert?

Etter en skuffende stafett i kombinert skal Moan og de andre reise kjærringa og kjempe om edelt metall i dag, mens langrennsjentene skal ut i stafett og curlinggutta skal spille om en finaleplass.
 
Med disse to oppskriftene lager du raskt et smakfullt måltid til hele familien, og for å feire serverer vi selvfølgelig pannekaker med lønnesirup etterpå.
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Lynrask betasuppe

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

10 minutter

Ingredienser

3 røkte kjøttpølser
1 pakke frossen grønnsaksblanding (gjerne lapskausblanding)
8 dl vann
1 ts buljongpulver

Fremgangsmåte

Ta skinnet av pølsene og del de i terninger.

Legg de i en gryte sammen med grønnsaksblandingen, vann og buljong.

La det koke ca. 5 minutter. Server med brød eller flatbrød.
 
 
Tips: Betasuppe er godt men tar tid hvis en skal koke den på en knoke. Her er ekspressvarianten, den smaker kjempegodt.

Sendt inn av

Foto: Matprat/Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Pannekaker med lønnesirup og smør

Antall porsjoner

4

Ingredienser

5 dl hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 ½ ts bakepulver
½ l melk
2 egg
4 ss smør smeltet

Smør
Lønnesirup

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.

Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter.

Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir rå inni.

Server pannekakene med sikelig lønnesirup (Mapel sirup) og smør.

Pannekakene kan også serveres med rømme, vaniljekesam, crème fraiche og Akasiehonning, smaksatt honning eller sirup.
 
Tips: Lag gjerne pannekakerøren enda litt tykkere og stek tykke lapper på middels varme.

Sendt inn av

Foto: Aina Hole

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .
 

Dagens rett på MMS og WAP
 
Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen