Ble mester med rekene nok en gang

Ble mester med rekene nok en gang

For andre år på rad ble Erik Lunde (27) den som hadde best grep på rekepillingen i årets NM.
Redaksjonen
17 September 2014 - 23:05

Erik Lunde som repeterte innsatsen fra i fjor, renset 22 reker på 1 minutt og 48 sekunder i finalen. Det er noe svakere enn i fjor for Erik som til daglig jobber i Sjøforsvaret. Da gjorde han det nemlig unna på 1:28. Men han var likevel hurtigst av alle de 24 andre deltakerne i årets NM.

Nøyaktighet (nesten) like viktig

Det er imidlertid ikke bare hurtighet som belønnes. Rekene skal nemlig være perfekt renset, uten skader i kjøttet, uten rogn, følehår og skall. Hvis de ikke er det, får kandidaten straffepoeng. Et pent rekefat premieres med bonuspoeng.

Les mer om hvordan det gikk til i fjorårets konkurranse

Erik var tydelig nervøs og fikk en del straffepoeng for nettopp skadete reker og skall, men ikke nok til å bli slått i finalen. Totaltiden ble derfor 2:43. Dermed kunne han høste rått blant premiene som er gavekort til Apéritifs skalldyrkurs samt stavmikser fra Electrolux.

På andre plass kom Joanna Skorek (32) fra Nesodden med totaltid 2:57, på tredje Agnete Loennechen (37) fra Oslo med 3:16 og på fjerde Morten Wang (40) fra Skui på 3:44.

Tidlig krøkes

Juryen bestod av Aase E. Jacobsen, redaktør i Apéritif og Mathias Nilsson, ass. restaurantsjef  på Lekter’n. Som ansvarlig for det store antallet reker som håndpilles på Lekter’n hver sommersesong var han ikke helt fornøyd med kvaliteten på årets NM-kandidater.
– Det er helt klart et stort forbedringspotensial, mener rekeeksperten.

Det høyst uformelle norgesmesterskapet samlet 25 fingernemme under årets Matstreif. Det var også en egen barneklasse som ble vunnet av Viktor Kristiansen (8). Han fikk en totaltid på 8:07. Arrangør er Apéritif i samarbeid med Lekter’n og Restaurant Louise samt Fisk og Vilt/Lerøy og Mills.

Foto: Roger Kolbu (Apéritif)

 

 

 

 

 

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen
Dagens rett

Makrell i sennepssaus lager du selv av rester etter middagen

Makrell i tomat er litt sånn hat-elsk, men når makrellen kommer i en sennepssaus, får pipa en annen lyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her