Bransje
Endelig grønt gjennomslag for Bocuse?
Foto: (Fredrik Ringe)

Endelig grønt gjennomslag for Bocuse?

For første gang i Bocuse-historien skal det konkurreres med en helgrønn rett.
Redaksjonen
01 Desember 2016 - 11:11

Tallerkenretten som norske Christopher W. Davidsen og de andre finalistene skal forberede til verdensfinalen kan ikke inneholde proteiner fra verken fisk eller kjøtt, altså kun frø, belgfrukter, frukt, grønnsaker eller korn.

Det er i anledning Bocuse d’Ors 30års-jubileum at den internasjonale organisasjonskomitéen har besluttet å fornye konkurransen og utfordre de 24 finalekokkenes kreativitet. Begrunnelsen er et ønske om å være i tiden og mer representativ for moderne matlaging. 

- Yes! Dette er nytt, utfordrende og kjempebra, sier Norges Bocuse d’Or-kandidat Christopher W. Davidsen i en pressemelding.

Christopher W. Davidsen og teamet hans har nå en måned på seg til å utarbeide en vegetaroppskrift som skal presenteres for de 14 dommerne under verdensfinalen i Lyon 24. og 25. januar. Retten, som skal serveres på 14 identiske tallerkener, kan være varm, kald eller begge deler.

Surf and turf

I september ble det kjent at fatretten (tidligere kjent som kjøttretten) skulle være «bressekylling og skalldyr», altså en tolkning av den berømte Lyon-oppskriften «Chicken and crayfish». Denne retten ble valgt ut for å feire byen Lyon og konkurransens far, Paul Bocuse.

Siden august har kandidat Christopher W. Davidsen, commis Håvard Werkland og coach Gunnar Hvarnes stått på treningskjøkkenet på Kronen Gaard Hotell i Sandnes. Lars-Erik Underthun er president for teamet, og også Norges dommer under verdensfinalen.

Verdensfinalen i Lyon arrangeres 24. og 25. januar 2017, og Christopher skal i ilden på konkurransens første dag.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather
Ukens drink

Har du en flaske J&B innerst i barskapet, må du prøve Purple Heather

Noen whiskyer er så nøytrale at de trenger drahjelp fra andre ingredienser.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne festkaken lager du på et blunk
Ukens kake

Denne festkaken lager du på et blunk

Noen ganger kommer festen litt brått på. Da skal du prøve denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her