Dagens rett

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Disse bollene er avhengighetsskapende - nå kan du lage dem hjemme

Disse bollene er avhengighetsskapende - nå kan du lage dem hjemme

Det er mandag, men det er lov å fantasere om en skål med nystekte kroketter og et glass iskaldt øl eller hvitvin. Eller du kan la dem være del av et helt måltid.
Aase E. Jacobsen
27 April 2020 - 02:00

Hemmeligheten bak croquetas eller kroketter er en tykk hvitsaus tilsatt en eller annen type protein - her serranoskinke - som formes til boller, paneres og frityrstekes. En kombinasjon som er helt uunngåelig å ikke falle for. Og bli avhengig av. Og perfekt følge til et glass øl eller vin - gjerne i sola. Nå som slike utskeielser dette primært må gjøres innenfor husets fire vegger - eller rett utenfor - er det bare å fyre opp frityrkjelen og sette igang. Du bli rikelig belønnet. 

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Bestill dagens rett som e-post

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Croquetas con jamon serrano - kroketter med serranoskinke

Fremgangsmåte

Fres serranoskinke i smør på svak varme til den blir gylden og slipper sitt fett, ha i sjalottløk og timian og fres videre i noen minutter til.

Ha i hvetemel og rør godt i 5 min ved svak varme uten at sausen får særlig farge. Ha i melk, rør godt og trekk kjelen fra varmen. Kjør den med en stavmikser til en glatt masse. Smak til med salt og pepper.

Sett kjelen tilbake på platen, varm den opp til den blir tykk og seig. Fyll massen på en sprøytepose og avkjøl. Skjær tuppen av posen og klem ut små sylinderformede egg.

Panering:
Dypp først i hvetemel, deretter i lettvispet egg før eggene rulles i knust kavring.Friteres i solsikkeolje.

Tips:
Croquetas er den perfekt snack til et glass vin eller øl, og en selvfølge på ethvert tapasbord. De kan også serveres sammen med aioli, brød og en salat for et fullverdig måltid.

Se våre andre oppskrifter på kroketter

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Delicatessen

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror
Ukens kake

Rullekake er mye lettere å lage enn du kanskje tror

Denne er fylt med en deilig jordbærmousse og med ekstra aroma fra lavendel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her