Dagens rett

Denne pizzaen må du prøve

Det er så mange gode smaker i hvert tygg at du blir umiddelbart hekta.

Selv om du har minimalt med tid og må ty til ferdigbunn fra kjøledisken, blir resultatet godt. Og få ikke hetta selv om det er ansjos blant ingrediensene. Dens bidrag har umamilignende effekt, som du ikke vil være foruten. 

Se våre andre oppskrifter på hjemmelaget pizza 

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Pizza med parmaskinke, mozzarella og pesto av solsikkekjerner

Antall porsjoner

1-2

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

Pizzabunn:
180 g hvetemel
en klype salt
1 ss tørrgjær
1,5 dl lunkent vann
1 ss olivenolje 

Pizzatopping:
10-12 søte små tomater, f.eks dulcita 5-6 basilikumblader
1 klype salt
1-2 fedd fersk hvitløk
1 ss sitronsaft
2 ansjosfileter
1 ss god olivenolje, gjerne extrA virgin
2 ss solsikkekjerner, gjerne ristet lett i tørr panne
1 pk mozzarella, gjerne økologisk
1 pk vellagret spekeskinke, gjerne parma
Frisk oregano eller ruccula

 

 

 

 

Fremgangsmåte

Pizzabunn:
Ha mel, salt og gjær i en stor bakebolle og bland det godt sammen. Lag en grop i midten av melet og hell i det lunkne vannet og oljen. Rør forsiktig til alt er godt blandet.

Hell deigen på en lett melet overflate og kna den i 5-6 minutter, eller til den er glatt og elastisk. Legg deigen i en ren, lett oljet bolle, dekk til med et fuktig kjøkkenhåndkle og sett den på et lunt sted i 30 minutter, eller til deigen er est til dobbel størrelse.

Kjevle pizzadeigen til en rund eller firkantet leiv. Legg på et stekebrett.

Sett ovnen på 225-230 grader.

Pizzatopping:
Mos hvitløk med salt i en morter. Tilsett ansjos og mos videre. Ha så i basilikumblader og fortsett prosessen. Neste er solsikkekjerner som knuses og dermed blandes inn i «pestoen». Spe med sitronsaft og olje. Skjær tomater i fire båter. Bland med «pestoen». 

Fordel denne over pizzabunnen. Del mozzarella i terninger og fordel over pizzabunnen. Topp med (tynne) spekeskinkeskiver. 

Stek i 13-14 minutter ved 225-230 grader. Dryss over friske oreganoblader på toppen.

 

 

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen