Dagens rett

Mørketiden er ikke noe problem når du får dette til middag

Med denne søramerikanskinspirerte oppskriften skaper du salsastemning selv sent i oktober.

Ceviche er en typisk søramerikansk fiskerett som i høyeste grad lar seg gjenskape på våre breddegrader. Og det av selv den mest uerfarne kokk.

Du trenger bare helt fersk fisk og syre, som oftest lime som i denne oppskriften. 

Lær mer om ceviche og det hotte peruanske kjøkkenet her

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Uer ceviche med avokado og koriandersalsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time og 10 minutter

Ingredienser

450 g uerfilet uten skinn og bein

Marinade:
saft og skall av 4 lime
½ finhakket grønn frisk chili
½ finhakket løk
2 tomater i små terninger, uten skinn og kjerner
2 ts hakket frisk oregano
3 ss kaldpresset olivenolje
salt
grovkvernet pepper
Salsa:
1 moden avokado i skiver
2 ss frisk koriander
saft og skall av 1 lime
salt og kajennepepper

Fremgangsmåte

Skjær uerfileten i terninger på 0,5 - 1 cm og legg dem i en bolle. Bland sammen ingrediensene til marinaden og hell den over fisken. Bland godt og sett den i kjøleskap i ca 1 time, kortere tid ved mindre biter. Bland ingrediensene til salsaen forsiktig sammen og tilsett ss av marinaden. Anrett biter av uer på tallerkener sammen med avokadosalsaen. Pynt med frisk koriander.

Tips:
Ceviche er rå fisk som blir marinert eller "kokt" ved hjelp av limejuice. Villfisk bør fryses ned til - 20 grader i 24 timer, dette vil ta knekken på eventuelle parasitter. I fisk fra havbruksnæringen forekommer parasitter så nær som aldri så du kan bruke fisken uten forutgående frysing.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen