Dagens rett

Søndagsmiddagen blir en god gammeldags hønsesuppe

Det er skammelig hvor dårlig hønsekjøttet utnyttes. Denne flotte råvaren trenger bare tid og kjærlighet. Som i denne oppskriften.

Jo flere som maser om å få høns i butikken, jo større er sannsynligheten for at høns havner i kjøle- eller frysedisken, i stedet for i destruksjonsovnene.

For det er fakta at det er der hønene havner etter at de har gjort jobben som eggleggere. Det er det absolutt ingen grunn til. For hønsekjøtt er en svært anvendelig ingrediens på kjøkkenet. 

Har du først fått tak i høne, kan du lage alt dette

Lær hvordan du koker din egen kraft her 

Her bestiller du dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Hønsesuppe med melboller

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

3 timer

Ingredienser

1 kokt høne
1 løk, hakket 
2 fedd hvitløk, hakket 
2 gulrøtter i skiver
1 purre, i ringer
3 stilker stangselleri, hakket eller terninger av sellerirot
1 persillerot, hakket
1 grønn squash, hakket
10 hele pepperkorn
1 laurbærblad
½ ts tørket timian
4 ss makaroni
Melboller:
60 g smør
60 g hvetemel
1 egg
1 dl kokende vann
½ ts kardemomme
½ ts sukker

Fremgangsmåte

Rens den ferdig kokte høna for skinn og ben.

Kok opp hønsekraften  og ha i krydder, hakkede grønnsaker og makaroni.

Kok suppen til grønnsakene er møre og makaronien fortsatt har litt tyggemotstand - ca 7 minutter. Husk at melbollene skal koke med de siste fem minuttene.

Lag din egen hønsekraft - les mer her

Melboller:
Smelt smøret til melbollene i en kjele, rør inn melet og spe med kokende vann. Tilsett egget etter at kjelen er tatt av varmen.

Ha i salt, kardemomme og litt sukker. Rør om. Røren skal være fast. Form små boller som slippes opp i suppa. La bollene koke i ca. 5 minutter.

Tilsett hønsekjøttet som er skåret i terninger til suppen. La det trekke noen minutter til det er gjennomvarmt. Smak til med salt og pepper.

Lekre suppeoppskrifter finner du her

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen