Godbiter i pollisten
Denne hvitvinen fortjener en plass i kjelleren

Denne hvitvinen fortjener en plass i kjelleren

Ch. La Louvière dokumenterer til stadighet hvilken lagringskapasitet den her. Men smaker strålende allerede i sin ungdom og spesielt i en syrefrisk årgang som 2014.
Aase E. Jacobsen
03 Juli 2019 - 14:45

Ch. La Louvière 2014 er allerede fem år, men fortsatt ung med de klassiske tonene av bakt paprika som sauvignon blanc får etter noen år, godt blandet med semillondruens fedme og honningtoner samt kompleksitet fra eikemodningen og selvsagt vokststedet.  Som er Pessac-Léognans dype grusjordsmonn med innslag av kalkstein.

Glem kattepiss og asparges som sauvignon blanc-viner fra andre steder kan dufte av, det har aldri vært kjennetegnet til denne vinen som heller aldri nytes i sin pureste ungdom.

Den tar ett år på å bli ferdig fra vinkjelleren, inkludert 10 måneder i eik hvorav en tredel ny, og så får den hvile et par-tre år i flaske før den er klar.

Se alle årgangene av La Louviere som er testet opp gjennom årene

Renommeet til den hvite vinen fra Louvière-slottet skal gå tilbake til 1600-tallets Canada. Den finnes også i en enda mer lagringsdyktig rød utgave. Siden 1965 er slottet i Lurton-familiens eie – som for en måned siden mistet sitt overhode, André Lurton. Han ble 94 år og var aktiv langt opp i 80-årene.

Her kan du lese mer om denne energiske mannen

Og han får æren for å ha skapt appellasjonen Pessac-Léognan, et arbeid som startet med kjøpet av  La Louvière og ble kronet med hell i 1987.

Av hans sju barn som alle er i vinrelatert virksomhet, er det sønnen Jacques Lurton som overtar som øverste leder for Vignobles André Lurton. Selskapet besitter teller intet mindre enn 600 hektar i Bordeaux fordelt på en rekke vinslott.

Her kan du lese om de ulike slottene

Mesteparten av disse tilhører Ch. Bonnet som han overtok ansvaret for i 1953 og hvor han også bodde til sin død. Vinene herfra har utviklet seg til en gedigen suksess, også her til lands.

Se vinene fra Ch. Bonnet her

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev 

Du kan også få vintips sendt som sms - les mer om det her

Alt som er godt her i livet kommer i små porsjoner. Det gjelder også for god vin. Siden denne spalten er veldig populær, kan de omtalte vinene bli utsolgt i løpet av kort tid. Noen ganger er det snakk om midlertidig utsolgt. Da kan det lønne seg å prøve igjen etter en uke. For viner som velges ut som godbiter er det dessuten mindre tilgjengelighet enn for ukens vin. Det er gjerne dyrere viner. Men også disse kan bli raskt utsolgt, og da er det ofte et år til de kommer på polet igjen, men da som ny årgang.  Den som venter på noe godt....

  • Produsent:
    André Lurton
    Utvalg:
    Bestillingsutvalget
    Volum:
    0.75l
    Land
    Frankrike Frankrike
    Område:
    Bordeaux
    Pris:
    649.90 kr
    Varenummer:
    4404101
    91 POENG
    Ch. La Louvière
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her