Dette er sommervinen med stor s

Dette er sommervinen med stor s

Denne velkjente storselgeren overbeviser i årgang etter årgang. Og prisen holder seg fortsatt lav.

Få Ukens vin som nyhetsbrev

Aase E. Jacobsen

Med Ch. Bonnet 2013 (2825) får du utrolig mye vin for pengene. Den er svært fruktig, men samtidig veldig typeriktig, hvilket vil si en del blomster- og urtepreg, som stammer fra druene sauvignon blanc og muscadelle, og god fedme som er en side ved druen sémillon, men også typisk for årgangen.

Balansert tvers gjennom

Syrefriskheten som også kjennetegner 2013, balanserer dette godt.

Ukens vin er et supert følge til så vel laks som ørret, men også grønnsaksretter. Alt fra salater til varme vegetarretter.

Se vårt utvalg av gode grønne retter

Når det er sagt, fungerer den veldig godt på egenhånd, når du har invitert til et glass hvitvin på terrassen, innendørs i ly av sommerregnet eller sågar i solvarmen. Med 12 prosent alkohol får den godkjentstempel som sommervin.

60 år med hvit Bonnet

120 kroner er dessuten «innafor» også rent budsjettmessig, også for impulskjøp midt i uka. Og denne vinen er godt egnet for slike anledninger. Den har siden 2003 skrukork og er dermed riktig så forbruker- og piknikvennlig.

Den markerer dessuten et veiskille for hvit bordeauxvin. Det er 60 år siden appellasjonen Entre-deux-Mers ble en realitet og da kun for vin av de hvite druene i området.

Les mer om Entre-deux-Mers

Og mannen bak dette initiativet var den nå snart 90 år gamle André Lurton som i 1953 gjennomførte sin første årgang på egenhånd på familieeiendommen Ch. Bonnet.

Les den imponerende historien om André Lurton

Ødelagt av hagl

Ironisk nok kan ikke Ch. Bonnet 2013 kalles Entre-deux-Mers AOC, men «bare» Bordeaux AOC. Det skyldes at produsenten i anledning jubileet ble tvunget til å bruke ekstra gode druer i denne vinen. 90 prosent av avlingen på eiendommen i Entre-deux-Mers ble utradert av kraftige haglbyger.

Denne utgaven av Bonnet inneholder derfor druer fra Lurtons eiendommer i Pessac-Léognan, nærmere bestemt Ch. de Rochemorin og Ch. de Cruzeau. Dette er viner som normalt koster inntil det dobbelte av Ch. Bonnet. Når druer herfra deklassifiseres, må det bli til Bordeaux og ikke Entre-deux-Mers.

Men det gjelder bare for det norske markedet, som for Lurton-familien har vært viktig helt siden de første flaskene ble importert for et kvart århundre siden. For andre markeder er det brukt druekilder innenfor Entre-deux-Mers.

 
Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Ch. Bonnet 2019

Produsent:
Andre Lurton
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
139,90 kr
Varenummer:
282501
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Hvis du vil bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter .

Ukens vin som nyhetsbrev:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen