Godbiter i pollisten
Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Du behøver ikke anstrenge deg for å finne den perfekte påskevinen

Ukens godbit finnes i samtlige polutsalg og er et funn til prisen.
Aase E. Jacobsen
05 April 2017 - 14:45

Ok, det er noen få pol tilhørende kategori 1 som ikke har Clos des Brusquières Châteauneuf-du-Pape 2014. Men til alle dem som må ta til takke med dette ytterst snevre utvalget i påskeinnspurten, har jeg et godt råd. Neste gang du passer en større polbutikk bør du absolutt lete etter denne vinen, for den er ikke bare en knallgod vin i seg selv, men også et veldig godt kjøp og ikke minst er det en vin med et veldig godt lagringspotensial.

Slik smaker en åtte år gammel vin fra denne produsenten

Vi snakker om en vin fra Châteauneuf-du-Pape signert en produsent til tilhører de tradisjonelle og som har en lang historie i området. Selv om det var først i 1996 at Claude Courtil-Thibaut satte familiens navn på etiketten.

Les mer om denne solide produsenten

Nå er det sønnene David og Jérôme som fronter vingården som fortsatt drives på samme måte. Det betyr minst mulig inngripen i vinmarker eller kjeller med gjæring i sementtanker, ofte med stilkene, 18-24 måneders modning i sement for grenache og store brukte fat for syrah og mourvedre, ingen filtrering eller klaring. Det du får er en vin som rett og slett har preg av drue og jordsmonn - og det siste betyr kalkholdig leire dekket av de karakteristiske rullesteinene.

Les mer om det som kjennetegner denne vinstilen

Gammel grenache i Courtil-Thibauts vinmarker.

 

Til påskelammet er den uforlignelig. Sikre deg gjerne noen ekstra flasker til neste høst- og vintersesong, for 2014 har et veldig godt potensial. Etter hvert erstattes den av 2015 som kommer til å bli en stor opplevelse, gitt den høye konsentrasjonen på generell basis for vinene i denne årgangen. Courtil-Thibaut kommer ikke til å være noe unntak all den tid deres 10 hektar består av en stor andel velvoksne vinplanter med et gjennomsnitt på 50 år og de eldste er 100 år.

Claude Courtil inspiserer en av sementtankene.

 

 Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev  

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her