Dagens rett

Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

En smakfull kyllingrett er sikkert noe du kan lide deg igjennom en gang i blant. Dagens forslag er svært så spennende og smaksrik, og med en rimelig burgunder i glasset skal dette bli ganske så vellykket på en alminnelig tirsdagskveld.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Eksotisk kylling med snøfrisk-ost

Antall porsjoner

4

Ingredienser

1 gryteferdig kylling
1 boks fersken
ca. 3 ss hvetemel
salt, pepper, paprikapulver
½ ts chilipulver
meierismør til steking
1 dl mandler, skoldet og grovhakket
2 dl kylling kraft
1 pk. (a 125g) Snøfrisk Naturell
2 ss soyasaus
1½ dl Jarlsberg, revet

Fremgangsmåte

Ildfast form i stekeovnen ved: 175 grader C i ca. 45 minutter først, så videre 10 minutter med fersken og ost på.

Del kyllingen i passe biter og ta ut alle ben. Kok kraft på bena, sil fra og la kraften koke inn til ca. 2 dl. Vend kyllingbitene i mel-/ krydderblanding og brun disse i stekepanne i smør. Legg så kjøttet i en ildfast form. Tørrstek mandlene og dryss disse over kjøttet. Løs osten i den varme kraften (2 dl), bland inn soyasaus og 1 dl ferskensaft og hell over kjøttet. Legg lokk eller aluminiumsfolie på formen.

Stek retten i ovnen ca. 45 minutter. Ta av lokket, fordel de godt avrente fersknene over og dryss på revet ost.

Gratiner retten i ovnen ca. 10 minutter

Sendt inn av

Foto: Bengt Wilson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Forsiden akkurat nå

Det beste krydderet er salt

Ørjan Dahl Olafsen lager «gull av gråstein» på Kvarøy Saltsyderi. Av så å si helt gratis råvarer dukket ideen om Polarsalt opp, og resultatet er et fingersalt i verdensklasse. Kritthvitt og et uttrykk for det rene vannet i havet her ved Polarsirkelen. Les hele saken

Til toppen