Dagens rett

Hvis du noen gang var i tvil: Koteletter trenger ikke surkål

De hverdagslige kotelettene får et eksotisk løft i denne oppskriften med både raita og mangosalsa.

Ikke bare er oppskriften utradisjonell, men kotelettene har heller ikke bein. Ved å skære bort beinet før du marinere og steker, får du en finere form på kjøttstykket, og det blir raskere å tilberede. Husk at svinekjøtt er magert, så det skal ikke ha for hard og lang varmebehandling.

Flere fristende oppskrifter med koteletter

Her registrerer du deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Eksotiske kotelettbiffer med raita og mangosalat

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

8 koteletter av svin
2 ts tandoorikrydder
2 ts olje

2 ss olje til steking

Mynteraita:
2 ss hakket frisk mynte
1 finhakket vårløk
2 dl matyoghurt
½ ts salt
½ ts pepper
Mangosalat:
1 stor mango
1 rød paprika
2 vårløk
2 ss frisk mynte
saft av 1 lime
1 ts olje
120 g ruccula

Fremgangsmåte

Skjær bort fett og bein fra kotelettene. Da får du fine små biffer.

Rør krydder og olje sammen. Pensle biffene med blandingen og sett dem i kjøleskapet mens du lager tilbehøret.

Raita:
Hakk myntebladene til raitaen grovt og finhakk vårløken.

Rør yoghurt, mynteblader og vårløk sammen. Smak til med salt og pepper.

Mangosalat:
Skrell mangoen, skjær mangokjøttet fri fra steinen og skjær mango og paprika i tynne skiver.

Snitt vårløken fint og mynten grovt. Ha i ruccula og bland det hele sammen.

Press 2 ss limesaft og rør det sammen med oljen. Smak dressingen til med salt og pepper og ha den over salaten ved servering.

Kotelettene:
Varm olje i en stekepanne på sterk varme. Brun kotelettene ca. 1 minutt på hver side.

Skru ned til middels varme og stek dem ferdige ca. 3 minutter på hver side.

Server kotelettene med mangosalaten, raita, nan- eller pitabrød, og gjerne litt ekstra lime ved siden av.

Oppskrifter med koteletter

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 

Forsiden akkurat nå

Til toppen