En gulrotkake som denne slår aldri feil

Selv om det er umulig å bli lei gulrotkake, er det ok å variere utseendet. Muffins eller kake – valget er ditt.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Gulrotkake med masse nøtter og tørket frukt høres ut som rene helsekosten, og det er det nesten. For med en slik mektig kake på kaffebordet spiser de fleste litt mindre.

Prøv gjerne en av de andre gulrotkakeoppskriftene

Men viktigst av alt er at den smaker godt og at den er laget av friske gode råvarer. Akkurat det siste er sjelden noe problem nå midt i gulrothøsten.

TIPS 1: Velg gjerne økologiske gulrøtter – de smaker enda søtere og gir enda bedre smak til kaken.

TIPS 2: Både aprikos og valnøtter kan byttes ut med andre nøtter eller tørket frukt. Eller de kan utelates helt ved allergi. Se flere nyttige kokketips

Gulrotkake

Ingredienser

2 egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
1 ts natron

Krem:
50 gr. primula smøreost
30 gr. meierismør
2-3 dl. melis

1 ts kanel
1 ts vaniljesukker
2 dl hvetemel
2 dl raspet gulrot (fin)
1 dl soyaolje

Fremgangsmåte

1 ts vaniljesukker, egg og sukker piskes sammen.

Sikt i det tørre, og tilsett til slutt raspet gulrot og matolje.

Stekes i rund form i 40 minutter på 175 grader.

Dette blir garantert familiens favoritt, saftig og velsmakende.

Sendt inn av

Foto: Tine

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen