En slik kake vil du ha med på tur

I hvert fall vil den bli godt mottatt overalt. Her er oppskriften på kanelsnurrkake.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Kanelsnurrer er mer populære enn boller. Alle simpelthen elsker smaken av bollebakst i kombinasjon med kanel, sukker og smør.

Her finner du mengder av gode oppskrifter på lignende bakst

I denne oppskriften er snurrene gjort om til en kake, som gjør at det er lettere å dele opp kaken i mindre porsjoner.

Perfekt for så vel piknik, strandtur, skoleavslutning, sommerfest, dugnad eller når du bare har lyst å lage noe godt, men enkelt.

TIPS: Du kan selvsagt bruke oppskriften til å lage kanelsnurrer eller -boller i hvilken som helst størrelse. Se flere nyttige kokketips

Kanelsnurrkake

Antall porsjoner

8

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

Bolledeig:

6 dl melk

150 g smør

1 pk gjær

1 ½ dl sukker

2 ts malt kardemomme

1 kg hvetemel

Fyll:

50 g mykt smør

4 ss sukker

2 ts malt kanel

ca. 2 ss perlesukker

egg til pensling

Fremgangsmåte

Lag bolledeig: Smelt smør og ha i melk. Rør ut gjær i den lunkne blandingen. Bland mel, sukker og kardemomme sammen med den lunkne gjærblandingen. Ha eventuelt i mer mel til deigen slipper bollen.

Hev deigen under plast på et lunt sted til den er dobbelt så stor (30-40 minutter).

Når deigen er ferdig hevet, kjevles den ut til en centimeter tykk og ca. 40–50 cm bred leiv. Smør smør på 2/3 deler av leiven. Dryss sukker og kanel over smøret. Brett den usmurte delen av deigen over midtdelen av deigen, og til slutt den siste smurte delen over der igjen. Da får du deigen i tre høyder smurt med smør, sukker og kanel imellom.

Smør en kakeform (24 diameter) godt.

Skjær deigen på tvers i 3 cm brede remser. Knyt remsene til kanelboller og sett dem i kakeformen. Fyll formen med kanelboller i en jevn avstand på ca. 1–2 cm. Sett til ett erheving i 30 minutt er eller til bollene har dobbel størrelse.

Pensle forsiktig med sammenvispet egg, og dryss perlesukker på toppen av kaken. Stek kaken på nederste rille i stekeovnen ved 200 °C i 35–40 minutt er. Avkjøl på rist.

Sendt inn av

Foto: Studio Hensley

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen