Dagens rett

Ferske egg må til for å lage perfekt omelett

Egg og parmesan går veldig godt sammen i en omelett. Spinat setter en ekstra spiss på det hele. Oppskriften får du her.

En omelett er et flott utgangspunkt for et lettlaget måltid. Du trenger bare litt salat og godt brød ved siden av, litt spekeskinke eller røykelaks, så er du i mål.

Det viktigste er å forsikre seg om at eggene er så ferske som mulig. Da blir i alle fall resultatet det beste.

På jakt etter enda flere måter å bruke egg på? Prøv disse oppskriftene

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Italiensk omelett med spinat og parmesan

Antall porsjoner

1

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

Pr. person trenger du
2 egg
2 ss vann
salt og pepper
litt smør til steking

Fyll:
ca. 70 g frisk spinat
½ rødløk
1 fedd hvitløk
1 ss revet parmesan

Pynt:
 2 ss ristede pinjekjerner

Fremgangsmåte

Skyll spinaten godt og la vannet renne av. Hakk rødløken og fres den lett i litt smør sammen med hakket hvitløk. Ha i spinat og fres den til den faller sammen.
 
Visp eggene lett sammen med vann, salt og pepper. Hell røren i en varm stekepanne. Trekk røren inn mot midten slik at massen på toppen flyter ut til sidene.

Ha på fyll og brett omeletten sammen. Serveres straks gjerne med ristede pinjekjerner over, en frisk salat og godt brød.

Flere gode omeletter

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen