Her er våre beste tex-mex-oppskrifter

Vi elsker meksikanskinspirtert mat. Taco er folkefavoritt nummer én - men det finnes så mye annet godt du kan lage. Bare se her.

Vi har samlet en rekke oppskrifter hvor det stjeles fritt fra den meksikanske tradisjonen. Men som likevel er langt unna det autentiske meksikanske kjøkken.

Slik er ekte meksikansk mat

Chili er en av bærebjelkene i dette kjøkkenet, men det betyr ikke at maten må være sterk. Her er det du som bestemmer styrken!

Les om alle de spennende chiliene som finnes i Mexico

Her er enda flere hete oppskrifter

Meksikansk vegetar/grønnsaksrett:

Taco med linser

Antall porsjoner

2-4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 fedd hvitløk
½ løk
1 boks kokte røde linser eller 2 dl ukokte
½ boks hakkete tomater eller 2 ss tomatpure  - velg økologisk
½ ts paprika
½ ts spisskummin
1 klype chilipulver eller ½ frisk hakket rød chili
salt
pepper
friske urter (koriander eller persille)
salat
avokado i skiver/terninger eller guacamole
rå løk
maiskorn
revet ost
rømme 
økologisk tacosaus

1 pk Taco-skjell eller tortilla for en "myk" vri

Fremgangsmåte

Om du bruker ukokte linser, la dem koke i bare 5 minutter. Hell de kokte linsene i et dørslag og la dryppe godt av seg. Hakk hvitløk og løk. Varm steikepanna. Ha i litt olje. Fres hvitløk og løk til det er mykt. Tilsett linsene og la frese et par minutter. Tilsett krydder. Deretter tomater eller tomatpure og litt vann og la småkoke litt til. Smak til og dryss over godt med finhakkete urter.

Varm tacoskjellene som angitt på pakken. Velger du tortillas, varmes de helst i alu-folie.

Fyll skjellene/lefsene med linsefyllet, salat, avocado, rå løk, maiskorn og revet ost. Ha på tacosaus og rømme etter smak.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Paprika fylt med bønner som i Mexico

Antall porsjoner

6

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

6 store grønne paprika
1 porsjon frijoles refritos (se egen oppskrift)
2 skilte egg
2 ts salt
maisolje til steking
hvetemel til panering
1,2 dl kremfløte
125 g revet cheddar-ost
friske korianderstilker til pynt

Fremgangsmåte

Fylt paprika er en populær meksikansk rett. En spesiell versjon - Chiles en Nogada - blir servert 28 august hvert år, for å feire frigjøringsdagen.

Rist paprikaene over gassflamme eller under middelsvarm grill. Snu av og til, til skinnet er svart og bobler. Ha paprikaen over i en plastpose, lukk posen og legg dem til side i 15 minutter.

Forvarm ovnen til 180 grader. Ta paprikaene ut av plastposen. Hold en paprika av gangen under rennende kaldt vann, og gni forsiktig av skinnet. Skjær opp paprikaen langs den ene siden, og ta ut frøene og frørestene. Vær forsiktig så paprikaen ikke går i stykker. Fyll med bønnene.

Pisk eggehvitene i en bolle til de er stive. I en annen bolle visper du plommene lett sammen med saltet. Rør plommene forsiktig inn i eggehviten.

Ha så mye maisolje i en stor stekepanne at dybden er ca 2,5 cm. Varm opo. Hell melet i en grunn bolle eller en flat tallerken.

Dypp de fylte paprikaene i melet og så i eggeblandingen. Stek noen av gangen i den varme oljen, til de er gyllenbrune over det hele. Legg paprikaene i en ildfast form. Hell fløten over og dryss med osten. Stek i ovnen ca 30 minutter, eller til osten er gyllenbrun og paprikaene er gjennomvarme. Serveres straks, pyntet med frisk koriander.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Meksikansk bønnegryte

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 time

Ingredienser

200 g brune bønner eller 1 boks hermetiske bønner
2 løk, finhakket
1 bunt vårløk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
1 paprika, renset for frø, finhakket
2 ss olje til steking
6 skinnfrie tomater, finhakket eller 1 boks med hakket tomater
1 laurbærblad
1 frisk chilipepper, fri for frø, finhakket
2 ts chilipepper
100 g mais
2 ss frisk basilikum eller 2 ts tørket
2 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Vann ut brune bønner over natten (eller bruk hermetiske). Slå av vannet.
 
Kok bønnene møre i usaltet vann. La de renne godt av.
 
Fres grønnsakene i litt olje i en gryte. Tilsett tomater, laurbærblad, chili og krydder. Kok oppp og la syde i ca 10 minutter.
 
Ha i mais, bønner og limesaft og kok videre et par minutter. Smak til med salt og pepper.
 
Server gryten alene eller med kokt ris.

Sendt inn av

Foto: Astrid Hals

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Meksikanskinspirerte sjømatretter:

Meksikansk fiskepakke

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

600-800 g skinn og beinfri filet av torsk, hyse, lyr
1 liten boks, ca 2 dl hermetisk maiskorn
1 grovhakket rød eller grønn paprika (eller ½ og ½ av hver farge)
1½ dl ferdig salsa eller tacosaus
1 dl finhakket frisk koriander eller persille
4 ark aluminiumsfolie/bakepapir
smør/olje
Tilbehør:
Kokt ris eller brød
Salsa:
400 g grovhakkede hermetiske tomater, 400 g
½ finhakket rød chili
1 finhakket gren av stangselleri
1 liten finhakket løk
1 liten finhakket grønn paprika
3 ts tomatpuré
½ dl olivenolje
¼ dl hvitvinseddik
½ ts knuste sennepsfrø
½ ts malt koriander
salt og grovmalt pepper

Fremgangsmåte

I mikrobølgeovn:
Del fiskefileten serveringsstykker. Fordel fiskestykkene på 4 ark bakepapir og legg maiskorn, paprika og salsa over. Brett opp to motstående sider av papiret og lag en dobbel brett. Lag en dobbel brett i hver ende. Sørg for at det blir luftrom inne i pakken. Legg pakkene på et fat og bak i mikrobølgeovn 4 -6 minutter ved 600 watt.

La retten hvile 1- 2 minutt. Dryss persille eller koriander over før servering. Tilbered hurtigris, mens du venter.

Alternativ i stekeovn:
Sett stekeovnen på 200 grader. Pensle aluminiumsfolien med smeltet smør eller olje. Fordel fiskestykkene på 4 ark aluminiumsfolie og legg maiskorn, paprika og salsa over. Brett opp to motstående sider folien/papiret og lag en dobbel brett. Lag en dobbel brett i hver ende. Sørg for at det blir luftrom inne i pakken.

Legg pakkene på bakebrett og sett dem i stekeovnen ca 15 minutter ved 200 grader. Dryss persille eller koriander over før servering.

Når du har tid kan du lage salsa etter oppskrift:

Salsa
Rør sammen olje, eddik og tomatpuré. Ha tomater, stangselleri, løk, paprika og chili i tomatsausen. Smak til med grovmalt pepper og salt. La salsaen stå 2 - 3 timer før servering, da kommer smaken bedre frem.

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Krydderstekt laks med ovnsbakte rotgrønnsaker

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

800 g laksefilet uten bein med skinn
Krydderblanding til fisk eller annet krydder (f. eks. taco-krydder)
Ovnsbakte rotgrønnsaker:
2- 3 sjalottløk
2 - 3 nypoteter eller mandelpoteter
1 stor skive kålrot
2 gulrøtter
1 skive sellerirot
1 liten persillerot
½ dl olivenolje
½ dl grønnsakbuljong
1 ts sitronsaft
½ finhakket rød chili
1 ts frisk revet ingefærrot
1 ts sukker

Fremgangsmåte

Ovnsbakte rotgrønnsaker:
Rens sjalottløkene og del dem i to, eventuelt tre deler.

Vask potetene og skrell dem om de er stygge i skallet. Del dem i to og deretter i to eller i båter. Vask og rens de øvrige grønnsakene og del dem i staver eller like store biter.

Bland alle grønnsakene sammen og ha dem over i en smurt langpanne eller ildfast form.

Bland olivenolje, sitronsaft, grønnsakbuljong, sukker, ingefær og chili og hell væsken over grønnsakene.

Bak grønnsakene i stekeovn ved 180 grader til de er møre, ca 20 minutter avhengig av hvor store biter du har.

Fisken:
Del fisken i serveringsstykker og dryss på litt tacokrydder eller et annet krydder du liker. Dryss over litt salt hvis det ikke er salt i krydderblandingen.

Stek fisken over middels høy varme i litt olje i stekepanne med skinnsiden ned til skinnet er sprøtt, ca fire minutter. Snu og stek ett minutt på den andre siden.

Laksen kan godt ha en lett rå kjerne eller være såvidt gjennomstekt.

Flere lakseretter finner du her

Alternativ: Bak grønnsakene i ca 10 minutter. Dryss krydder på laksen og legg stykkene oppå grønnsakene.

Bak videre i ca 10 minutter til. Kontroller at fisken og grønnsakene er ferdige. Bak noen minutter ekstra om nødvendig.

Alt du trenger å vite om laks

Sendt inn av

Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Tacos med torsk og salsa

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

600 g filèt av torsk
1 stor paprika rød eller grønn
1 løk
4 - 6 stk tortillas
Cajunkrydder eller annet godt krydder
½ dl olivenolje/smør
200 g reven ost f. eks. Jarlsberg
Tilbehør:
tacosaus eller salsa

Fremgangsmåte

Sett stekeovn på 190 grader.

Rens paprika og løk og skjær i tynne skiver. Del fisken i biter og dryss med cajunkrydder, litt salt og pepper.

Varm olje/smør i en stekepanne. Stek torsken ved middels varme 2 -3 minutter. Tilsett paprika og løken og eventuelt mere krydder. La det hele surre i pannen til grønnsakene er møre.

Legg tortillas utover en stekeplate og legg fisk/grønnsakblandingen på halvdelen av hver tortillas. Dryss et lag med ost over.

Stek i stekeovn til osten smelter, ta ut og brett hver tortillas i to. Server med salsa.

Sendt inn av

Foto: David N. Teummler

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Retter med kylling eller kalkun

Meksikanske kyllinglår

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

2-3 grillede kyllinglår pr. person

Salsa:
½ finhakket, rød paprika
½ finhakket, grønn paprika
1 finhakket løk
1 boks grovhakkede tomater
1 ts chilipulver
salt
saften av ½ lime
1-2 finhakkede chilipepper
Guacamole:
2 avokado
saft av 1 liten sitron eller lime
2-4 rød/grønn chilipepper
1 finhakket løk
2-3 hakkede tomater
en liten bunt frisk koriander

Fremgangsmåte

Kyllinglårene varmes i ovnen ved 200 °C i ca. 15 minutter eller til de er gjennomvarme. Smør på barbecuesaus etter at de er stekt.

Salsa:
Bland paprika, løk, tomater og krydder godt i en bolle. Smak til med salt, limesaft og chilipepper. (Ønsker du sterkere salsa ha i mer chilipepper.)
Guacamole:
Mos avokadoene med en gaffel og bland med sitron-/limesaft, chilipepper, løk, tomater og hakket, frisk koriander.

Smak til med litt salt og nykvernet pepper. Server kyllinglår med salsa, guacamole, rømme, mais, salat, tortillachips og tortillas.

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Meksikanske kyllingfajitas

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

6 kyllingfileter i strimler
1 gul paprika
1 grønn paprika
1 rød paprika
ca 1½ rødløk i tynne båter
Marinade:
ca 1 ts finhakket jalapeños (etter smak)
1½ fedd hvitløk
2½ ss finhakket, frisk koriander
1¼ dl solsikkeolje
2 ss soyasaus
2 ss worcestershire-saus
½ dl presset sitronsaft
½ dl presset appelsinsaft
godt med nykvernet pepper
½ dl tørr hvitvin eller cider
Til servering:
ca 10 stk hvetetortilla
ca 1 glass ferdigkjøpt salsa
ca 1 beger lettrømme
Guacamole:
2 stk avocado
ca 1½ ss sitronsaft
1 fedd revet hvitløk
2 stk. flådde tomater (se under)
½ stk. liten, hakket rød chili
2 ss hakket, frisk koriander
salt og kvernet pepper

Fremgangsmåte

Marinaden:
Jalapeñopepperne finhakkes etter at du har fjernet frøene.

Press hvitløk og finhakk koriander. Bland alle ingrediensene.

Tilsett kyllingstrimler og mariner gjerne over natten.

Fajitas:
Ta opp strimlene og stek dem i en varm panne.

Del paprika i tynne strimler og rødløk i tynne båter.

Varm tortillas i ovn som anvist på pakken. Legg på kyllingstimler, finstrimlede grønnsaker og ha på salsa og litt rømme.

Rull tortillaen sammen og server med rømme, salsa og guacamole.

Guacamole:
Kok opp en liten kjele med vann. Lag et kryss i skinnet på toppen av hver tomat. Legg tomatene i kokende vann ca. 10 sekunder. Ha dem over i en bolle med iskaldt vann og ta av skinnet.

Del tomatene og skrap ut frøene med en teskje. Skjær tomatene i små biter.

Mos avokadoene med en gaffel og press over litt sitronsaft.

Bland avokadoen med resten av ingrediensene. Dekk til og sett kremen kaldt til den skal brukes.

Sendt inn av

Foto: Opplysningskontoret for egg og kjøtt

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Meksikansk safrankalkun

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

25 minutter

Ingredienser

750 g kalkunfilet
2 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, revet
1 ss olje
3 ss hvetemel
4 dl hønsebuljong (terning + vann)
1 dl tørr hvitvin eller eplejus
1 laurbærblad
1 ts salt og kvernet pepper
½ finhakket rød chili
½ dl skåldede, malte mandler (kan sløyfes)
2 hardkokte eggeplommer (kan sløyfes)
1 g safran eller 1 ts gurkemeie
limebåter og korianderblader

Fremgangsmåte

Skjær kalkunfileten i store biter.

Fres løk og hvitløk i olje til den er blank. Dryss over hvetemel og rør om.

Spe med buljong og hvitvin. Tilsett laurbærblad, salt, pepper og chili.

Legg i kalkunbitene og la det småkoke i 15 minutter under lokk.

Mal mandlene og rør inn eggeplommer og safran/gurkemeie med litt av sausen. Bland dette i gryten og kok videre i ca. 5 minutter.

Press over limesaft og rikelig med hakket koriander rett før servering. Server med ris.

Flere internasjonale retter

Oppskrifter med kalkun

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Meksikansk med storfe:

Fajitas med biffstrimler

Antall porsjoner

2

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

300 g biffkjøtt i strimler
½ glass syltet jalapenos med kraft
1 løk
1 rød paprika
1 glass salsa
2 ss olje
6 hvetetortillaer
1 boks meksikanske bønner
1 dl lettrømme

Fremgangsmåte

Mariner biffstrimlene i jalapeno med kraften i ca. 30 minutter.

Sil kraften av kjøttet og brun det i varm stekepanne sammen med strimlet løk og paprika og noen jalapeno i ca. 5 minutter. Rør inn 3 ss salsa i kjøttblandingen.

Varm tortillaene i henhold til hva som står på pakningen og fyll med kjøttblandingen, hjemmelaget guacamole , varme bønner, rømme og litt salsa. Brettes som en konvolutt.

Se flere wraps-retter her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Chili con carne:

Rask chili con carne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 løk, finhakket
2 fedd hvitløk, finhakket
½ rød chili, finhakket
2 ss margarin eller olje
1 boks hermetiske tomater
1 boks chilibønner
2 røde paprika i biter
1 ts chilipulver
½ ts malt spisskummen

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen i 2 omganger på god varme sammen med løk, hvitløk og chili.

Rør med en gaffel under stekingen, slik at kjøttdeigen blir småkornete når den er gjennomstekt.

Hell over tomatene og la det surre i 3-4 minutter.

Bland inn chilibønner, paprika og krydder. La det koke et par minutter.

Chili con carne betyr chili med kjøtt. Chili con carne er ikke meksikansk mat, men ekte amerikansk, trolig fra Texas.

Sendt inn av

Foto: Morten Brun

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Chili con carne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

300-400 gram kjøttdeig
Matolje til steking
1 stor løk, finhakket
3 hvitløksfedd
Finhakket rød chili, så mye du tør
1 boks hermetiske tomater
1-2 bokser hermetiske bønner (både røde, hvite og brune går bra. Du må helle av laken og skylle godt for å bli kvitte boksesmaken)
1-2 røde paprika, grovhakkede
1 ts malt spiskummen
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Brun kjøttdeigen over høy varme i litt olje i en panne til den har fått en fin stekeflate før du snur den. Det kan være lurt å brune kjøttdeigen i to omganger.

Knus kjøttdeigen til finkornet med en sleiv eller gaffel under stekingen.  Ha i finhakket løk og chili de siste minuttene og surr til løken er blank før du har i presset hvitløk.

Tilsett tomatboksen og la det bli gjenomvarmt.

Bland inn bønner, paprika og spisskummen. La det koke noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Tips: En rimelig vegetarvariant er å utelate kjøttet helt. Det krever at du øker mengden bønner.

For å gjøre en kjøttfri variant med tiltalende, er det lurt å grovhakke løken for å få litt tyggemotstand og bruke flere ulike typer bønner. 

Oppskriften er hentet fra Studentkokeboka, finalist i Beste Norske Kokebok 2013, signert Are Brean/Sverre Aurstad .

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Chili con carne

Antall porsjoner

4-6

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

4 skiver bacon
400 g kjøttdeig (eller karbonadedeig)
2 løk, hakket
2 fedd hvitløk, finhakket
rød chili (etter smak og styrke), finhakket
1 ts malt spisskumen
½ ts malt koriander
½ ts oregano
½ tørket chipotle-chili eller 1 klype røkt paprikapulver (kan sløyfes)
1 boks tomater
2 tomater, flådd og grovhakket
1 stilk stangselleri, i små terninger
1 liten rød paprika, i biter
1 liten grønn paprika, i biter
2 dl oksekraft (el. vann og buljongterning)
1 boks kidneybønner (røde bønner) avrent
salt og nykvernet pepper
Til servering:
½ rødløk, finhakket
rømme
tortillachips

Tips: Kjøp hele kryddere og mal dem selv i morter eller krydderkvern. Holdbarheten er mye lengre for hele krydder og det smaker mye bedre. Rist gjerne krydderne i stekepannen til du kjenner krydderduften før de males.

Tips: For å flå tomatene har du dem i kokende vann i ca. 10 sekunder, deretter over i kaldt vann.

Fremgangsmåte

Bland chilipulver, malt spisskumen, malt koriander, oregano samt chipotle eller røkt paprikapulver om du har. Ha i ca. en spiseskje vann og bland til en tykk pasta. La stå.

Stek baconet til det er sprøtt. Ha det over i en kjele. Ta vare på fettet, det bruker du som stekefett til kjøttdeig og løk.

Stek kjøttdeigen, gjerne i to omganger så den blir stekt og ikke kokt. Ha kjøttet over i en kjele.

Stek løken til den er blank, ca 5 minutter.

Ha i hvitløken og chilien. La løk, hvitløk og chili surre i ca. 2 minutter.

Ha i krydderpastaen og surr i ytterligere 2 minutter. Hell alt over i kjelen.

Ha i kraften (vann og buljongterning går bra), tomatene og paprikaen.

La småkoke i minst 1/2 time så smakene setter seg.

Ha i bønnene og la chilien koke et par minutter til den er gjennomvarm.

Smak til med salt og nykvernet pepper.

Serveres med ris og en rømmeklatt.

Tips: Litt hakket rødløk på toppen smaker godt og noen tortillachips ved siden av gir litt tyggemotstand.

Flere meksikanskinspirerte retter

Tips: Lag gjerne dobbel dose og frys ned resten, men vent gjerne med bønnene - de er ikke så veldig glad i frysere.

Sendt inn av

Foto: Synøve Dreyer

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Barack Obamas chili con carne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

30 minutter

Ingredienser

1 stor løk, hakket
1 grønn paprika, hakket
Flere hvitløksfedd (etter smak), finhakket
1 ss olivenolje
500 g kjøttdeig av okse eller kalkun
¼ ts malt spisskummin
¼ ts oregano
¼ ts gurkemeie
¼ ts basilikum
1 ss chili pulver
3 ss rødvinseddik
5 hakkede tomater (evt flere hvis små), eller 1 boks hakkede tomater
1 boks røde salat- og grytebønner (skylte)

3 kopper kokt hvit eller brun ris

Topping:
Revet vellagret cheddar
hakket løk
rømme
hot sauce

Fremgangsmåte

Hakk løk og grønn paprika og surr det over middels varme i olivenolje til løken blir blank, men ikke tar farge (6-7 minutter). Tilsett finhakket hvitløk og la det steke med i ett minutt.

Ha i kjøttdeigen i pannen og brun den mens du deler den opp i småbiter med en tresleiv.

Bland krydderene med rødvinseddiken i en bolle og ha den i kjøttet når dette er brunet ferdig.

Tilsett tomatene og sett ned varmen. La det hele småkoke tilblandingen begynner å tykne litt. Tiden vil variere etetrsom hvor mye væske som finnes i tomatene og hvor bløt du selv foretrekker chilien din.

Skyll bønnene og ha de i pannen og la de koke med de siste minuttene til de er varme.

Server chilien med ris, og ha på den toppingen du ønsker selv.

Flere gode retter med kjøttdeig

Bakgrunn: President Obama er kjent for å skryte av denne chilioppskriften som har fulgt ham helt siden studentdagene.

Dette er også den retten han alltid tar med seg til selskaper hvor man skal ta med egen mat.

Sendt inn av

Foto: iStockphoto

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Barnas beste chili con carne

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

20 minutter

Ingredienser

2 løk
2 paprika
2 ss meierismør
400 g kjøttdeig
2 bokser bønner i tomatsaus
1 dl tomatsaus eller ketchup
1 beger (125g) kremost med tex-mex krydder eller kremost naturell smakt til med chilisaus

Fremgangsmåte

Rens løk og paprika og skjær det i tynne skiver. La grønnsakene frese i stekepannen i smør. Smuldre i kjøttdeigen og la den bli brun. Tilsett bønnene. Rør osten jevn i tomatsausen (ketchup) og rør den inn i gryteretten. La alt surre under lokk ca 5 minutter til osten har smeltet i retten. Smak retten til med salt og pepper. Server med en frisk salat i taco-skjell til.

Sendt inn av

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen