Godbiter i pollisten
Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Denne flotte vinen har så mye smak at du klarer deg med ett glass.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2016 - 11:59

Dom. du Closel La Jalousie Savennières 2013 har egentlig alt du leter etter ved en god vin – perfekt balanse, mye smak for pengene, godt lagringspotensial og ikke minst stor anvendelighet i matveien. Dessuten finnes den i de fleste polutsalg.

Dermed kan du godt unne deg et glass til helgens middag. Jeg kan garantere deg mye større uttelling enn ved å velge mer av en mindre interessant vin (for eksempel fra boks). «Less is more» er et godt nyttårsforsett når det kommer til vin.

Men så tilhører Domaine du Closel eliten blant chenin blanc-tolkerne. Tørr chenin blanc blir knapt bedre enn i Savennières og hos den svært så ydmyke, men like fullt karaktersterke Evelyne de Pontbriand.

Les om mitt besøk hos Domaine du Closel

Hennes viner er kanskje ikke like kjent som Nicolas Jolys eller Baumards, men av like høy byrd. En betegnelse som kanskje virker søkt for en vin, men det skjønner du når du beveger deg i området. Du får så absolutt forståelsen for at her har man laget vin for Frankrikes og Englands (og den gang verdens) mektigste i snart 1000 år. Domaine du Closel (egentlig Ch. des Vaults) har røtter tilbake til 1495.

Denne cuvéen er laget av druer fra bratte parseller med skiferjordsmonn og inntil 20 år gamle planter. De eldste er reservert for toppvinen Clos du Papillon som kommer for salg (på ny) senere i år.

Her kan du lese om hvor fortreffelig denne vinen er

Som naboen Nicolas Joly jobber Evelyne naturlig i både vinmark og vinkjeller og er sertifisert økologisk. Det betyr blant annet bruk av druenes egne gjærsopper og et nært forhold til månen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her