Godbiter i pollisten
Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Hvit start på nytt vinår? Med denne vil du ikke angre

Denne flotte vinen har så mye smak at du klarer deg med ett glass.
Aase E. Jacobsen
08 Januar 2016 - 11:59

Dom. du Closel La Jalousie Savennières 2013 har egentlig alt du leter etter ved en god vin – perfekt balanse, mye smak for pengene, godt lagringspotensial og ikke minst stor anvendelighet i matveien. Dessuten finnes den i de fleste polutsalg.

Dermed kan du godt unne deg et glass til helgens middag. Jeg kan garantere deg mye større uttelling enn ved å velge mer av en mindre interessant vin (for eksempel fra boks). «Less is more» er et godt nyttårsforsett når det kommer til vin.

Men så tilhører Domaine du Closel eliten blant chenin blanc-tolkerne. Tørr chenin blanc blir knapt bedre enn i Savennières og hos den svært så ydmyke, men like fullt karaktersterke Evelyne de Pontbriand.

Les om mitt besøk hos Domaine du Closel

Hennes viner er kanskje ikke like kjent som Nicolas Jolys eller Baumards, men av like høy byrd. En betegnelse som kanskje virker søkt for en vin, men det skjønner du når du beveger deg i området. Du får så absolutt forståelsen for at her har man laget vin for Frankrikes og Englands (og den gang verdens) mektigste i snart 1000 år. Domaine du Closel (egentlig Ch. des Vaults) har røtter tilbake til 1495.

Denne cuvéen er laget av druer fra bratte parseller med skiferjordsmonn og inntil 20 år gamle planter. De eldste er reservert for toppvinen Clos du Papillon som kommer for salg (på ny) senere i år.

Her kan du lese om hvor fortreffelig denne vinen er

Som naboen Nicolas Joly jobber Evelyne naturlig i både vinmark og vinkjeller og er sertifisert økologisk. Det betyr blant annet bruk av druenes egne gjærsopper og et nært forhold til månen.

Hvis du vil ha tips om flere slike viner, sørg for å registrere deg for våre nyhetsbrev

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her