Dagens rett

I dag henter du middagen i fryseren

Har du elg i fryseren, er søndagsmiddagen sikret. Har du ikke elg, kan storfe også gjøre nytten i denne supre oppskriften.

Å kjenne en jeger er en aldri så liten luksus. Får du tak i en del av et elgslakt har du mye godt i fryseren. Heldigvis er det mulig å få tak i dette kjøttet også for de som må nøye seg med å jakte i butikkens ferskvare- eller frysedisk.

Vi har et vell av lekre oppskrifter med viltkjøtt

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis.

Elgschnitzel med fersk pasta

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

40 minutter

Ingredienser

600 g ytrefilet av elg
4 skiver spekeskinke
4 skiver jarlsberg eller ridder
2 ss hakket frisk kruspersille
1 ts salt
½ ts pepper
2 ss hvetemel
2 ss margarin
2 pakker fersk tagliatelle
2 gulrøtter
1 purre
200 g kantarell
½ ts salt
½ ts pepper
3 ss smør
2 ss hakket frisk kruspersille

Fremgangsmåte

Del ytrefileten i biffer, og bank dem flatt ut til omtrent dobbelt størrelse med en biffbanker. Det går også an å bruke en knyttet hånd, eller bredsiden på en stor kniv til bankingen.

Legg spekeskinke, ost og persille på halvparten av biffskiven. Brett den andre halvdelen over.

Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og stek schnitzlene på middels varme i 2-3 minutter på hver side.

Rens gulrot og purre, og skjær gulrot med en ostehøvel på langs. Del purre i lange strimler, og kok grønnsakene med pastaen.

Sil av vannet, ha i smør og persille. Stek soppen og ha på salt og pepper.

Server de fylte elgschnitzlene med fersk pasta, grønnsaker og sopp.

Her finner du deilige retter med vilt

Tips: Prøv gjerne å panere scnitzelen ved å blande brødsmuler med revet parmesan og krydre med salt og pepper.

Pisk sammen ett egg og vend schnitzlene i eggeblandingen etter at de er vendt i melblandingen. Dekk så schnitzlene med brød og parmesanblandingen og stek som angitt over.

Her finner du oppskrift på schnitzler

Sendt inn av

Foto: Mari Svenningsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Til toppen