Dagens rett

Imponer med denne lekre fiskeretten

Vi har satt en av våre aller beste fisker på menyen til helgens festmiddag.

En av de aller flotteste matfiskene er piggvaren, og når den kommer på bordet er det duket for fest. Om du ikke får tak i alle ingrediensene til denne oppskriften, kan du lage din egen vri. For eksempel kan du bytte ut morkler med skogssopp - traktkantarell er perfekt. Og de små blekksprutene som skal fylles med risotto, kan rett og slett byttes ut med risotto med blekksprut i biter.

Vi har mange andre lekre oppskrifter med piggvar

Her kan du registrere deg for å få dagens rett som e-post - det er selvfølgelig gratis. 

Sitronstekt piggvar

Antall porsjoner

4

Tilberedningstid

1 og en halv time

Ingredienser

600 gr piggvar
½ sitron
Timian
Olivenolje
 
Fylt blekksprut:
8 baby octopussy
½ dl risottoris
1 sjalottløk, finhakket
1 fedd hvitløk, finhakket
½ dl olivenolje
4 dl blåskjellkraft, varm
2 ss smør
2 ss parmesanost
50 gr renset petit pois (erter)
80 gr fryste petit pois, kjørt til puré med 1 dl vann
1 dl kjørvelblader, grovhakket
 
Morkelsaus:
100 gr topp morkler, ferske eller 50 gr tørkede, bløtlagte og forvellet
1 sjalottløk
1 fedd hvitløk
1 dl kyllingkraft
1 dl kalvekraft
1 ss smør
1 ss kremfløte
Salt og pepper

Fremgangsmåte

Fylt blekksprut:
Surr løkene i oljen sammen med risen. Tilsett kraften litt etter litt.

Fortsett å ha i kraft til alt er kokt inn og risen er mør. Husk å rør i risen hele tiden. Rør inn ost og smør til slutt. Avkjøles.

Bland så inn kjørvelbladene og fyll massen inn i blekksprutene. Lukk dem med tannpirkere så fyllet ikke renner ut.

Morkelsaus:
Surr soppen med løk og hvitløk til den er blank.

Ta så soppen ut og hell på kylling- og kalvekraften og kok inn til den begynner å tykne. Tilsett fløten og pisk inn smøret.

Bland inn soppen og smak til med salt, pepper og juster balansen med litt sitronjuice før servering.

Piggvar:
Skjær opp piggvarfileten i fire like store stykker.

Krydre og grill fisken med litt sitronskall og timian gnidd over fiskekjøttet. Grill fisken kun på en side.

Legg opp fisken med tilbehøret lagt pent rundt.

Tips: Bruk gjerne skogsopp i sausen hvis du ikke finner morkler. Du kan også gjerne steke fisken over høy varme i en stekepanne med godt smør dersom du ikke ønsker å grille den.

Her finner du flere gode retter med piggvar

Sendt inn av

Foto: Tom Haga

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Forsiden akkurat nå

Annonse

Skalldyrsreisen

Elsker du hummer? Får du vann i munnen av tanken på ferske blåskjell? Eller ønsker du kanskje å bli en kløpper på å knekke sjøkreps? Bli med på en skalldyrsreise ganen din sent vil glemme! Les hele saken

Til toppen