Dagens rett

Juleskinke med rask risotto

Midt inne i siste innspurt før høytiden, er det deilig med en smakfull middag med julepålegget.

Det er ikke rart at italiensk mat er favoritten i mange hjem, og denne retten har gjort lykke til hverdags og fest mang en gang.
 
 
 
Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.
 

Juleskinke med rask risotto

Antall porsjoner

4

Ingredienser

800 g røkt og kokt skinke
1 løk
2 ss olivenolje
3 dl risottoris
1 dl tørr hvitvin
6 dl kjøttbuljong (utblandet)
2 dl matfløte
2 ss revet parmesan
½ ts salt
¼ ts pepper
1 pakke sukkererter

Fremgangsmåte

Rens og finhakk løken. Fres den i en kjele med olje til den er blank. Tilsett risen og la steke til risen har tatt til seg all oljen.

Ha i vinen og la den koke helt inn i risen mens du rører hele tiden. Spe litt etter litt med buljongen, la det koke inn helt før du sper med mer kraft.

Mot slutten av koketiden (ca 10 - 12 min) tilsetter du matfløte som du lar koke inn, samt sukkerertene som du deler i strimler og lar koke med de siste 2 minuttene.

Ha i parmesanen og smak til med salt og pepper.

Skjær juleskinken i tynne skiver og server ved siden av risottoen.

Her finner du flere lekre retter av julepålegget

Tips: Prøv å bytte ut risottorisen med byggryn for en mer nordisk variant av retten.

Flere deilige risottoretter finner du her

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

 
Min Kokebok
I Min Kokebok kan du lagre og ha tilgang til oppskriftene dine uansett hvor du befinner deg.
Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Registrerte brukere logger inn her .

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Dagens rett på MMS og WAP

Les Dagens rett på MMS
Send DAGENS til 2004 , og du mottar Dagens rett som MMS fra mandag til fredag. Les mer her (klikk)

Les Dagens rett på WAP
Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Forsiden akkurat nå

Til toppen