Ukens drink

Fiery mule

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken
Foto: (Oslo Håndverksdestilleri)

Kickstart helgen med denne herlige vodkadrinken

Det er ikke hvilken som helst vodka som er brukt, derimot Norwegian Mood med smak av norsk bjørk som nå er i basisutvalget.
05 Mai 2023 - 12:00

Det er kanskje litt slemt å snakke om bjørkevodka nå som "alle" sliter med pollenallergi. Men jeg har aldri hørt om at noen har fått reaksjon på denne - allergenene er nok i stor grad dempet gjennom den høye temperaturen under destillasjonen. Dessuten er det bjørkeblader som er brukt, ikke raklene hvor pollenet sitter. 

Sannsynligheten er derfor minimal for at noen skal reagere på Norwegian Mood Birch Vodka som er å finne i de 60 største polutsalgene fra nå.

Det er imidlertid ikke bare bjørk som gir smak til denne unike vodkaen. Også mjødurt og hylleblomst bidrar med fylde og aroma. 

Denne vodkaen er så smaksrik at den fint kan nytes alene, men også at den tåler så kraftige smakselementer som i denne ekstra fyrige taken på en mule. 

Fiery mule drinkoppskrift

Fiery mule drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll et høyt glass med is.
  2. Hell over vodka, sirup og ferskpresset sitronsaft.
  3. Fyll opp med ingefærøl og rør.
  4. Pynt med rød chili.

Fiery sirup:  

  1. Kok opp vann og sukker, rør til sukkeret er oppløst.
  2. Ha oppi fryste mangobiter, oppkuttede røde chilier og ferskraspet ingefær.
  3. La trekke på lav varme i ca. 30 min.
  4. Avkjøl og hell gjennom en sil over i en rengjort flaske med tett kork.

Tips: Hvis mye væske fordamper, kan dumed fordel helle oppi litt mer vann mot slutten.

Råvare:
Norwegian Mood Birch Vodka

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her