Ukens drink
Slik lager du Roar Hildonens Kyoto
Foto: (yasindmrblk)

Slik lager du Roar Hildonens Kyoto

Denne drinken er kalt opp etter Kyoto-avtalen, den første forpliktende miljøavtalen. Hvor målene ennå ikke er nådd. Drinken derimot er like etterspurt i dag og er barnestor Roar Hildonens desidert mest populære drink.
06 Oktober 2023 - 12:00

Det er selvsagt en stor risiko å kalle opp en drink etter noe som kunne blitt en fiasko. Mange mener jo at siden forpliktelsene i den første avtalen vedtatt i Kyoto i 1997 (Cop3) ikke etterleves, i Norge kjøpes det eksempelvis kvoter for å nå målene om kutt, så er den ikke en suksess. Men om man ikke hadde kommet videre for 25 år siden, ville situasjonen trolig vært enda verre i dag?

Kyoto har uansett vært en suksess for Roar Hildonen i hans 40 år lange karriere. I den nylig lanserte drinkboka hvor han oppsummerer sine erfaringer bak baren, er den en av hans fire favoritter. Her forteller han om inspirasjonen til drinken - som var den friske opplevelsen av en seiltur i uvær og det han hadde for hånden da mannskapet var trygt i havn. Det var blant annet Monin Pasjonsfruktsirup som også kan lages selv. 

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Resultatet er en drink som er forfriskende uten å være for syrlig, sødmefylt uten å være for søt - en type drink svært mange gjester etterspør og liker, som Roar Hildonen beskrev drinken da den ble gjort tilgjengelig for gjestene i 2000.

Kyoto drinkoppskrift

Kyoto drinkoppskrift

Fremgangsmåte

  1. Fyll håndshakeren med isbiter og ha i alle ingrediensene unntatt sodaen.
  2. Shake kraftig i ca 6-8 sekunder.
  3. Hell drinken usilt over i et stort longdrinkglass slik at isbitene og myntebladene også blir med.
  4. Fyll opp drinken med soda og rør forsiktig om.
  5. Pynt med en sitronbåt og evt mer mynte.

Her er oppskriften på hjemmelaget pasjonsfruktsirup

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase med over 2000 oppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige bartender enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få ukens drink som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Roar Hildonen,To Rom og Kjøkken, Trondheim

Vurder oppskriften
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn
Ukens drink

Denne meksikanske espressodrinken er veldig enkel, men ikke mindre effektfull av den grunn

Det eneste som trengs er en dobbel espresso og lik mengde av den spanske likøren Licor 43.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her