Lag ostekaken slik våre naboer i øst gjør det

Det er ikke bare amerikanerne som har skjønt hvor god ostekaken blir om den stekes. Prøv denne enkle oppskriften.

Få Ukens kake som nyhetsbrev

Denne type ostekake kan nemlig serveres lun som dessert eller som følge til en god kopp te.

Så lett du ønsker den

Når du steker ostekaken, kan du dessuten bruke magrere ingredienser enn i den typiske «norske» ostekaken som jo lages med kremost.

Vi har selvsagt mange supre oppskrifter på slike ostekaker også

Selv om vi har nyttårsfortsetter herfra og opp til månen, må vi kunne unne oss en godbit innimellom, og i hvert fall når den er så lett som denne kaken kan lages – om det er målet.

Også glutenfri

Cottage cheese er så mager som den kan bli, men finnes nå også i en lettere utgave, med ekstra mye protein. Det samme gjelder for crème fraîche. Sukkeret i denne kaken kan dessuten erstattes med stevia.

Den kan enkelt lages glutenfri ved å erstatte hvetemelet med slikt mel.

TIPS: Den tradisjonelle svenske ostekaken er frisk og god med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og friske jordbær. Men andre bær smaker også utmerket.

Svensk ostekake

Antall porsjoner

12-16

Tilberedningstid

1 time og 20 minutter

Ingredienser

500 g cottage cheese
4 egg
60 g sukker
30 g hvetemel
1 ts vaniljesukker
1½ dl crème fraîche
½ dl melk
1 dl mandler finhakket
1 dl rosiner
Revet skall av 1 sitron

Fremgangsmåte

Trykk cottage cheese gjennom et dørslag eller kjør den til en fin masse i en foodprosessor.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosisen med en håndmikser (bruk romtempererte egg).

Sikt hvetemel og vaniljesukker og bland det forsiktig inn i eggedosisen.

Rør inn cottage cheese, crème fraîche, melk, revet sitronskall, rosiner og mandler.Hell røren i en smurt eller bakepapir belagt springform 24 cm i diameter. Stek kaken i forvarmet ovn ved 175 grader i ca 1 time. Kaken er ferdig når den føles fast og er lys brun oppå. Spis kaken lun med syltetøy eller friske bær og pisket kremfløte.

Tips:
Den tradisjonelle svenske ostekaken er frisk og god med rosiner og mandler. Kaken smaker ekstra godt lun med pisket krem og jordbær. Men også andre bær fungerer utmerket.

Sendt inn av

Foto: Julie H. Amundsen

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Ukens kake som nyhetsbrev:
Hver torsdag får du som abonnerer på nyhetsbrevet det rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.

Forsiden akkurat nå

Til toppen