Drikke
Matkurs 12. oktober - Chablis-matkurs og vinn reise for to

Matkurs 12. oktober - Chablis-matkurs og vinn reise for to

Fredag skal du bli med på et unikt og intimt kurs med Gwenäel Laroche og lage en femretters meny tilpasset lekre chabliser. En av de heldige deltakerne vinner også en tur til Chablis for to!
Redaksjonen
26 September 2012 - 12:30

Gå ikke glipp av denne unike muligheten til å treffe eieren av ett av verdens mest berømte vinhus, Gwénäel Laroche fra Domaine Laroche i Chablis.

Denne fredagen holder hun et lite og eksklusivt matkurs ved Jacob's på Holtet for kun 12 personer, hvor vi lager en spesialkomponert femretters meny.

Til slutt setter vi oss til bords og nyter de herlige rettene sammen med elegante chabliser håndplukket av Gwenäel selv.

Dette kurset har vi gleden av å kunne tilby til en meget spesiell pris - meld deg på i dag!
 
• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Bli med og vinn en tur til Chablis

Blant deltakerne på dette spesialkurset kommer vi også til å trekke en helt spesiell premie!

Du kan nemlig vinne et fantastisk besøk for to personer hos Domaine Laroche i Chablis med overnatting på husets eget Hôtel du Vieux Moulin og omvisning på huset.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="KA">Les mer om hva du får oppleve nedenfor

Kursavgiften dekker følgende:

• Råvarene under kurset
• Kokketeater med Gwénäel Laroche
• Femretters middag etter kurset
• All drikke til måltidet under kurset
• Kurskompendier
• Eget forkle til odel og eie
• Mulighet til å vinne en reise for to til Chablis

Vi anbefaler alle deltakere å benytte komfortable sko samt arbeidstøy som du ville ha benyttet på ditt hjemmekjøkken under kurset.

Du får servert disse vinene til middagen:

Laroche Petit Chablis 2012 (30413)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene.

(klikk)

Se alle de gode kursene til Apéritif her

Tid: Fredag 12. oktober 2012, kl. 17.00 - 22.00
Spesialpris: kroner 1 200,- pr. person (ordinær pris kr 1 500,-)
Sted: Jacob's på Holtet, Ekebergveien 145, 1178 Oslo.

OBS: Kun 12 plasser.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 08.10.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Mat til Chablis med Gwénäel Laroche

Ekteparet Gwénaël og Michel Laroche er verdenskjent for sine Chablis-viner.

Gwénaël tar aktivt del i driften og ikke minst er hun en fremragende selvlært kokk, som liker å eksperimentere med ulike retter. Gwénaël tar med seg inspirasjon fra kjøkken i det store utland, finner sin egen vri og setter dem i kombinasjon med Laroches viner.

Det kan sies uten overdrivelse at Chablis har eksepsjonelt gode forhold for vinproduksjon. Jordsmonnet består av kimmeridge kalk og en passelig dose leire som sikrer nok vann til plantene og samtidig bringer frem mineralkarakter i vinene.

Jordsmonnet inneholder dessuten østersfossiler, noe som gjør at vinene som produseres i området kan akkompagnere blant annet retter av fisk og skalldyr med stor suksess, og ikke minst østers.

Bli med å komponere mat til vin! På kurset som holdes på Jacob’s, vil Gwénäel lage 5 retter med sesongens skalldyr og sjømat, alle tilpasset ulike chabliser.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kvalitet siden 1850 og revolusjonær

I dag er det Michel Laroche, femte generasjon av familien, som drifter vingården sammen med sin kone Gwenäel.
 
Allerede i 1967 gikk han som 21-åring inn i bedriften, og gjennom et utrettelig arbeid og en urokkelig lidenskap for vinmakerkunsten har han bragt huset opp til toppklassen innen Chablis.
 
Michel Laroche mener lidenskapelig og bestemt at den beste vinen bare kan lages ved bruk av de beste druene som finnes.

Han jobber i takt med naturen, oppmuntrer lav avkastning og naturlig økologi til å produsere moden frukt som er karakteristisk for vingården.

De mest mulig varsomme metodene er brukt i vinfremstillingen hos Laroche for å beskytte vinens naturlige karakter.
 
Michel Laroche har også gått i bresjen for innføringen av skrukorker på alle kvaliteter av sine viner, og var den første som lanserte selv lagringsviner med skrukork.
 

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir fra denne Burgund-utposten i 2022-årgang smaker knallgodt

Selv på regionalnivå er kvaliteten topp, og her får du sågar god valuta for pengene, noe som er sjeldent fra Burgund i dag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne rieslingen er sykt billig
+
Ukens vin

Denne rieslingen er sykt billig

For denne flasken som koster 179,90, inneholder biodynamisk dyrkede druer fra toppvinmarker, er så bærekraftig den kan bli, og er signert en rieslingmagiker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett
Dagens rett

By på en vårlig og veldig lettlaget pastarett

1. mai er for mange første vårdag. Med gode værmeldinger i vente, er det mange som vil tilbringe mest tid ute. Med denne pastaretten til middag, blir det tid til alt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder
Dagens rett

På 1. mai er det tradisjonsmat som gjelder

Det er 1. mai, og en skinkestek med sprø svor og spennende tilbehør er dagen verdig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her