Midt- og Sør-Portugal

Prova Régia Arinto utmerker seg blant de 12 vinene med sin fruktige karakter som heller mot det tropiske.
Redaksjonen
23 Februar 2007 - 10:08

Her kan du foreta bestilling blant testens produkter tilgjengelig på polet

Alle priser er Vinmonopolet priser, pr 1. januar 2007. Apéritif tar forbehold om feil i prisopplysningene.

Vi gjør oppmerksom på at vareprisen i de røde bestillingslenkene under produktene reflekterer den til enhver tid gjeldende utsalgspris. Prisene oppgitt i testens varetekst er den pris som produktet hadde ved publisering av testen.

Midt- og Sør-Portugal

+ (87p)
Prova Régia Arinto 2005
Companhia das Quintas
Portugal - Bucelas
20117 Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency - kr 98,80 (75cl)
Basisutvalg (Grunnsortiment)
Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency
Farge og duft: Gul med grønn kant. Fin lett mineralsk duft i retning petroleum, saftige epler, lime og snev av tropisk frukt.
Smak: Fruktig anslag, flotte syrer som balanseres av noe sødme, mineralsk midte, frisk og ren finish, sitter godt. (2005)
Bruksområde: Enklere sjømat.
Vurdering: En flott vin som er god nå og de neste to årene. Meget godt kjøp. 87 p (2005)
Laget av: 100% arinto
Alkoholinnhold: 12,5% vol.
Produksjon/lagring hos produsent: Ikke fatlagret.
Bestill her:

(85p)
Esporão Vinho Branco Reserva 2005
Finagra
Portugal - Alentejo
47069 VSD - kr 145,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: God fruktig duft med litt fat.
Smak: Fruktig anslag, bra syre, god søtlig frukt, sitter en stund. (2005)
Bruksområde: Enklere retter med lyst kjøtt.
Vurdering: Godt kjøp. 85 p (2005)
Laget av: Antão vaz-roupeiro, arinto
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

(84p)
Esporão Private Selection 2005
Herdade do Esporão
Portugal - Alentejo
44851 VSD - kr 179,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gullgul. Svært rik duft av moden gule frukter, også tropisk, samt eik.
Smak: Følger duften, fyldig anslag, god fedme og bra syre, moden frukt i finishen, sitter lenge. (2005)
Bruksområde: Sjømat eller lyst kjøtt i krydret tilberedning.
Vurdering: En svært fruktdreven vin som har fått sin dose av eik. Best innen et år. Verd prisen. 84 p (2005)
Laget av: Antão vaz, roupeiro, arinto, semillon
Alkoholinnhold: 14,0% vol.
Bestill her:

÷ (83p)
Alta Côrte Arinto 2005
Quinta da Fonte Bela
Portugal - Estremadura
45541 VSD - kr 96,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gulgrønn. Fin duft av gule epler, sitrus og snev av honning.
Smak: Fruktig anslag, ok frukt, frisk finish. (2005)
Bruksområde: Alene, salater.
Vurdering: Lettdrikkelig og god sommervin. Godt kjøp. 83 p (2005)
Laget av: 100% arinto
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (82p)
Oceanus 2005
Fiuza
Portugal - Ribatejo
44992 VSD - kr 94,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
Servco
Farge og duft: Grønngul. Frisk ung fruktig duft med epler og sitrus.
Smak: Følger duften, fine syrer, enkel frukt, en del sødme, lett bitterhet i finishen. (2005)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: Kommersiell lettdrikkelig stil. Godt kjøp. 82 p (2005)
Laget av: 50% fernão pires, 50% tália
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

÷ (81p)
Morgado de Sta. Catherina 2004
Comp. Das Quintas
Portugal - Bucelas
41526 Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency - kr 161,30 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency
Farge og duft: Gul med grønnskjær. Lit overmoden fruktig duft med innslag av honning og jordsmonn.
Smak: Følger duften, bløte syrer, noe tørrstoffer i finishen. (2004)
Bruksområde: Enkle retter med kylling.
Vurdering: Grei men ikke mer. Knapt verd prisen. 81 p (2004)
Laget av: Arinto
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (79p)
Tapada de Coelheiros Chardonnay 2004
Herdade de Coelheiros
Portugal - Alentejo
48590 J.A. Wine and Dine - kr 165,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
J.A. Wine and Dine
Farge og duft: Gul. En del eik i duften som også byr på moden gul frukt.
Smak: Bløtt anslag, en del fatkrydder, bløt syre, litt tørr finish. (2004)
Bruksområde: Grillet kylling uten saus.
Vurdering: Overeiket. For dyr. 79 p (2004)
Laget av: 100 % riesling
Alkoholinnhold: 8,0% vol.
Bestill her:

+ (78p)
Falcoaria 2004
Casal Branco Sociedade de Vinhos S.A
Portugal - Ribatejo
33206 Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency - kr 134,20 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency
Farge og duft: Gul. Utviklet duft med epler og sitrus.
Smak: Bløtt sødmefylt anslag, middels fylde, men litt kort. (2004)
Bruksområde: Alene.
Vurdering: For dyr. 78 p (2004)
Laget av: Fernão pires og trincadera das pratas.
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

(75p)
Catarina 2005
J.P. Vinhos
Portugal - Terras Do Sado
41778 Vectura - kr 109,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
Farge og duft: Gyllen. Overraskende utviklet duft med moden søt frukt og snev av fat.
Smak: Følger duften, moden frukt, syren stikker litt ut, tørker mot slutten. (2005)
Bruksområde:
Vurdering: Burde vært friskere tatt alderen i betraktning. Flaskefeil? 75 p (2005)
Laget av: Fernao pires, chardonnay, tamarez, rabo de ovelha
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (68p)
Farizoa 2002
Comp. das Quintas
Portugal - Alentejo
47713 Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency - kr 130,40 (75cl)
Bestillingsutvalg
Det Portugisiske Vinhus - Per Bakker Agency
Farge og duft: Gyllen. Litt uren og moden duft med noe sitronskall og honning samt eik.
Smak: Bløtt urent anslag, bitter tvers gjennom, bløt syre, tørker veldig ut. (2002)
Bruksområde:
Vurdering: For gammel. 68 p (2002)
Laget av: Anstão vaz
Alkoholinnhold: 13,0% vol.
Bestill her:

+ (67p)
Grand' Arte Alvarinho 2005
D.F.J. Vinhos
Portugal - Estremadura
45927 VSD - kr 111,00 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Farge og duft: Gyllen. Kokt overmoden frukt.
Smak: Søtlig anslag, bitter midte, tørker ut. (2005)
Bruksområde:
Vurdering: Pluss for fargen og at den en gang kanskje var en god vin. 67 p (2005)
Bestill her:

Kork-/flaskefeil

Ramada White 2005
Quinta Da Fonte Bela
Portugal - Estremadura
31290 VSD - kr 79,90 (75cl)
Bestillingsutvalg
WineTailor
Vurdering: Kork- flaskefeil. (2005)
Laget av: 35% fernão pires, 35% seara nova, 30% malvasia-rei
Alkoholinnhold: 11,5% vol.
Bestill her:

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her